Ce este Ambrozia si cum se trateaza?

Mulți dintre prietenii tăi sau poate chiar tu ești alergic la ambrozie. Cum arată această plantă și cum poți trata alergiile pe care le provoacă? Nativii americani foloseau unele soiuri de ambrozie pentru tratarea diferitelor afecțiuni însă în prezent mai ales la noi în țară în zona de vest, foarte mulți se confruntă cu alergia la această buruiană.

Ambrozia apare apare atât în culturile de porumb floarea soarelui sau soia sdar și pe la marginea drumurilor. Planta de ambrozie împrăștie o cantitate mare de polen în aer la care foarte mulți prezintă alergii.

Care sunt simptomele alergiei la ambrozie.

Chiar dacă simptomele sunt diferite de la un om la altul și mai mulți din cei afectați prezintă ochii roșii, strănutul frecvent, au secreții nazale. Alți pacienți care au această alergiei au și simptome precum senzația de nod în gât, balonare. Medicul recomandă ca cei care prezintă aceste simptome și care nu doresc agravarea lor să facă duș la sosire, aceasta după o plimbare în aer liber, să își spele mâinile frecvent, să nu consume fructe și legume crude.

Dacă te confruntat cu astfel de simptome în anii precedenți medicul recomandă să mergi la doctor alergolog pentru a fi examinat de acesta el fiind singurul care îți poate spune cu exactitate dacă între adevăr ești alergic sau nu la ambrozie.

Beneficiile ambroziei.

Chiar dacă cu toții știm că este o plantă la care majoritatea prezintă alergii această plantă uneori poate avea chiar și beneficii,  dacă este utilizată în mod corespunzător. Ambrozia este foarte bogată în uleiuri esențiale vitamine, substanțe și oligoelemente.  Din planta de ambrozie se prepară uleiuri, pentru uz intern și extern perfuzii și chiar suc de ambrozie, care este folosit în anumite boli.  De cele mai multe ori ambrozie este folosită pentru tratarea diareei, rănilor și Vânătorilor.

Cu toate că planta de ambrozie are și proprietăți benefice are totuși este considerată o buruiană otrăvitoare, de aceea ideal ar fi ca indiferent dacă ai avut sau nu alege la aceasta în trecut să o îndepărtezi de pe pământurile tale chiar dacă ea oricum o să reapară. Dacă prezinți simptome precum cele mai de sus cele mai bine ar fi să întreb medicul dacă ai alergie la această buruiană