Ce efecte negative are consumul de fast-food asupra organismului

In prezent, fast-food-ul devine din ce in ce mai raspandit. Dar, daca abuzam de alimentele fast-food, va fi daunator pentru sanatatea noastra. Clientii acestui magazin fast-food sunt in principal adolescenti. 

Efectele negative ale alimentelor fast-food – dezavantajele cele mai frecvente ale alimentelor fast-food:

Daca sunteti o persoana care iubeste mancarea fast-food, probabil ca va ganditi doar la gustul produselor alimentare. Dar daca v-as spune ca ar trebui sa va ganditi si la efectele pe termen scurt si lung ale urmatorului dvs. burger si cartofi prajiti?

Mancarea fast-food poate fi rapida, usoara si ieftina, dar, din pacate, mancarea fast-food de astazi vine cu o multime de riscuri ascunse si efecte secundare. Este vorba despre o serie de efecte teribile si neasteptate asupra sanatatii industriei fast-food de astazi.

Daca consumati alimente fast-food moderat, este posibil sa nu pericliteze sanatatea. Cu toate acestea, este important sa cunoasteti efectele negative, astfel incat sa va puteti bucura de mancarea fast-food, minimizand efectele asupra dumneavoastra.

1. Cresterea in greutate Majoritatea alimentelor rapide contin prea multe calorii. Retineti ca, cu cat sunt mai mari caloriile, cu atat este mai probabil sa luati in greutate. Un studiu din 2002 privind obezitatea a sugerat ca, consumul de alimente fast-food a avut cea mai mare influenta in ceea ce priveste populatia in crestere a persoanelor care sufera de obezitate in SUA.

2. Diabet de tip 2 Dupa cum s-a mentionat, consumul moderat de alimente fast-food nu poate provoca vatamari grave pentru sanatatea dumneavoastra. Dar, daca mancati in mod regulat fast-food, sansele dumneavoastra de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 sunt mari. Exista diverse boli legate de rezistenta la insulina, incluzand dislipedima, hipertensiunea si bolile cardiovasculare.

4. Depresia Fast-food-ul este legat de depresie si alcool. Persoanele care consuma alimente fast-food in mod regulat, au mai multe sanse de a dezvolta depresie decat cei care nu o fac. Prin urmare, cu cat consumati mai mult, cu atat creste riscul depresiei. De asemenea, poate aparea dependenta.

5. Cefalee sau migrena Alimentele fast-food au nitrati, nitriti, glutamit monosodic (MSG) si indulcitori artificiali. Aceste ingrediente pot creste fluxul de sange, declansand astfel dureri de cap sau migrene.