Ce avantaje ofera cafeaua

 

Cafeaua este cunoscuta drept un element cu o toxicitate destul de ridicata si a carei frecventa pe Glob este una foarte ridicata. Foarte multe persoane sunt consumatoare de cafea sau de substante ce au la baza aceeasi substanta activa precum cafeina.

Insa, pe langa binecunoscutele efecte nocive, cafeaua vine cu foarte multe avantaje pentru organism, fapt ce deseori cantareste foarte mult atunci cand aceasta este aleasa de catre utilizatori. Iata care sunt cele mai renumite avantaje pe care ti le poate oferi consumul de cafea.

 

Ce avantaje ofera consumul de cafea

 

1. Sursa de energie

Cafeaua este considerata una dintre cele mai importante surse de energie. Desi efectul difera de la o persoana la alta, in functie de tipul cafelei, de taria acesteia si de cantitatea consumata, corpul va resimti intr-o mica sau mare masura acest efect energizant. Practic, cafeaua poate fi o modalitate de revigorare si de inviorare in cadrul unei dimineti sau a unei zile, care-ti va da mai multa energie pentru a-ti incepe o zi obisnuita sau pentru a te apuca de lucru.

 

2. Creste tensiunea arteriala

Cei care au o tensiune foarte redusa sau foarte ridicata trebuie sa stie ca, alaturi de vinul rosu, si cafeaua contrubuie la cresterea tensiunii arteriale. Acest lucru este un aspect pozitiv in cazul celor cu o tensiune scazuta, care duce la scaderea productivitatii zilnice si la o stare de spirit si de sanatate nu intocmai buna.

Cei care au totusi o tensiune ridicata sau optima, ar trebui sa fie foarte atenti cu consumul de cafea si sa apeleze la alternative mai usoare (precum ceaiul), la cafeaua decofeinizata, la cantitati reduse de cafea si cu o tarie redusa, pentru a preveni eventualele probleme de sanatate.

 

3. Amelioreaza tranzitul

Foarte multe persoane au observat un efect benefic asupra organismului si in ceea ce priveste asocierea consumului de cafea cu tranzitul. Persoanele care au astfel de probleme isi pot usura tranzitul prin consumul unor cantitati moderate de cafea. Astfel, cafeaua poate ajuta la intarirea organismului in caz de diaree, atunci cand este consumata fara zahar, dar poate stimula tranzitul atunci cand aceasta este consumata in orice moment al zilei.