Ce avantaje majore aduce o tricicleta in viata unui copil?

  • Marţi, 20 Octombrie 2020
  • Familie

Cei mai multi copii sunt pregatiti sa urce pe o tricicleta pana in varsta de 2 ani. Pana la varsta de 4 ani ei reusesc in mod normal sa pedaleze, sa tina directia si chiar sa treaca la o bicicleta. O tricicleta il invata pe copil multe lectii importante care ii vor imbunatati santatatea mentala si fizica. Iata cateva beneficii pe care le aduce tricicleta in viata unui copil mic.

·         Coordonare si echilibru. Cresterea si dezvoltarea sunt procese rapide in primii ani de viata. Copiii mici invata sa-si coordoneze corpul, realizand miscari fine si grosiere in modul cu o complexitate tot mai mare. Folosirea unei trotinete implica printre altele coordonarea mainilor, iar pedalarea presupune coordonarea picioarelor. La inceput copiii pot avea unele dificultati in manevrarea tricicletei, dar cu putin efort si exercitiu, in putin timp ei reusesc sa deprinda miscarile potrivite.

·         Independenta de a face lucruri. Copiii cu varsta intre 1 si 2 ani sunt intr-un stadiu de dezvoltare care se afla intre independenta si indoiala. Cei mai multi copii mici in aceasta etapa sunt dornici sa faca ei singuri anumite lucruri si activitati usoare. Tricicleta le ofera posibiliatea de a incerca si de a exersa invatarea mersului pe roti. Ei trebuie incurajati si ajutati.

·         Incurajati pentru a prelua initiativa. Pana la varsta de 2 ani, copiii au un entuziasm natural in a face lucrurile ei insisi, de a lua initiativa pentru noi responsabilitati. In acest stadiu, o tricicleta este jucaria perfecta pentru a-i incuraja sa faca acest lucru. Aceata etapa dureaza pana la varsta de 6 ani cand copiii incep sa stapaneasca mult mai bine o tricicleta sau o bicicleta. Deci in aceasta fata, tricicleta este instrumentul excelent care ii pregateste si ii incurajeaza sa ia initiativa.

Tricicletele 3 in 1 sunt o jucarie fantastica pentru copiii aflati in primii ani de crestere. Copilul se poate bucura de o tricicleta din prima luna cand ii este oferita. Imediat ce poate sta in fundulet, un copil poate fi asezat intr-o masinuta cu sustinere sau o tricicleta speciala, actionata la inceput de catre parinti. Ulterior, aceasta tricicleta va putea fi impinsa chiar de catre copil, el devenind extrem de interesat in utilizarea ei si bucuros ca poate sa realizeze un lucru atat de important pe cont propriu.