Ce au invatat unii parinti pe timpul pandemiei

Ce au invatat unii parinti pe timpul pandemiei Ce au invatat unii parinti pe timpul pandemiei

Pandemia de coronavirus a aruncat o mulțime de provocări în viața fiecărui individ. Chiar dacă cineva nu sa infectat cu acest virus ,au fost afectați indirect cumva. 

Întreprinderile mici au suferit pierderi uriașe, companiile au dat faliment, iar angajații au fost concediați, în timp ce îngrijitorii de case erau împovărați enorm. Majoritatea taților au fost foarte ocupați de când copilul lor și-a deschis ochii spre lume. Covid-19 s-a dovedit a fi o binecuvântare deghizată pentru copiii mici care doreau în secret să petreacă mai mult timp cu părinții lor, care erau în mare parte ocupați tot anul.

Să aruncăm o privire la 5 lucruri pe care le-au învățat tații când au renunțat la căutarea unui loc de muncă pentru creșterea copilului cu normă întreagă.

Anterior, tații credeau că mamele sunt singurii supereroi pentru copilul lor, în timp ce ei înșiși dețin o semnificație minoră în viața lor. Dar când au petrecut suficient timp de calitate cu copiii mici și cu cei mai mici, au început să-și exprime sentimentele pentru ei.

Au ajuns să vadă dovezi reale despre modul în care copilul lor își prețuiește existența acasă. În lumea de astăzi, rolul tatălui este considerat mai puțin valoros, în timp ce în realitate tații sunt la fel de importanți pentru dezvoltarea unui copil sănătos.

Mamele sunt profesori buni și modele de urmat pentru copil. Dar, tații au un stil distinct de părinți . Un copil poate recunoaște diferența dintre tatăl său și mama când, la vârsta de 8 săptămâni. Aceasta este o dovadă solidă a contrastului dintre cele două. Expunerea frecventă la ambii părinți oferă o experiență mai largă și diversificată, ajutând copilul să devină un individ complet.

Părinții au un mod diferit de a face față tuturor situațiilor și sentimentelor. În timp ce mama are un instinct protector, tații le oferă încredere și un avantaj al competitivității. Mamele predau disciplina, în timp ce tații învață diferența dintre rău și drept; astfel, creând un echilibru în personalitatea copilului.

Tatăl îi pregătește pe copii să facă față lumii reale. Se joacă cu copilul altfel. De obicei, în timpul jocului, ei dobândesc niște abilități aspre și dure care ar putea fi dureroase la început, dar treptat, copilul învață să suporte leziuni minore și provocări.

Ies mai puternici și neînfricați. În timp ce mamele pot preda bine activitățile în interior, cum ar fi gătitul sau organizarea, tații le arată cum să facă față treburilor în aer liber. Ei ajung să învețe abilitățile mecanice și de grădinărit care anterior erau străine copilului.

Părinții se îmbracă diferit, vorbesc diferit și umblă diferit. Pe scurt, fiecare pas din viața lor ajută un copil să vadă diferența dintre bărbați și femei. Ei învață cum ar trebui să se comporte un bărbat în diferite circumstanțe.

Astfel, tații care sunt implicați activ în viața copilului lor sunt de acord acum că și-au lipsit copiii de experiențele complet diferite prin care ar fi putut trece. Pentru a recupera timpul pierdut, acum sunt fericiți să înlocuiască câteva dintre rolurile mamei pentru a le face să se simtă prețuite. Și nu poate exista un timp mai bun pentru a face acest lucru decât aceste zile fără locuri de muncă.