Ce ar trebui sa stii inainte sa cumperi un parfum nou?

Ce ar trebui sa stii inainte sa cumperi un parfum nou? Ce ar trebui sa stii inainte sa cumperi un parfum nou?

1. Ce vrei sa spui atunci cand esti de parere ca o aroma este „prea intensa”?

Te-ai intrebat vreodata de ce, atunci cand cumperi parfumuri, anumite mirosuri te duc intr-o anumita perioada de timp cand erai in bratele bunicii sau te pregateai pentru o noapte in club?

Asta se intampla pentru ca parfumurile sunt legate de experientele de viata ale fiecarei persoane si, prin urmare, ceea ce iti place sau nu este o chestiune de asociere pozitiva ori negativa.

Ti s-a intampla vreodata sa fii intrebata la un magazin de parfumuri ce aroma preferi si tu sa spui „Nu vreau ceva prea puternic?”.

Ceea ce vrei sa spui de fapt este: „Nu vreau ceva care sa-mi displaca”.

2. Anumite ingrediente vor face ca parfumul sa fie mai scump, chiar daca il cumperi de Black Friday

Ii place acel parfum de iasomie, dar crezi ca este prea scump? Ei bine, parfumurile de inalta calitate nu sunt ieftine, desi le poti prinde la oferte foarte bune de black friday.

Imagineaza-ti doar cate flori sunt necesare pentru a fi culese cu atentie, una cate una. Iasomia, de exemplu, necesita 5 milioane de flori pentru a obtine un kg de ulei. De aceea, pretul acestui parfum poate fi mai mare.

3. Alege o aroma care se potriveste cu stilul tau de viata

Daca ti se face des somn la birou, incearca sa eviti parfumurile de trandafir, pentru ca acestea te pot face sa adormi. Cauta in schimb o aroma stimulenta – de exemplu, piper negru infuzat in parfumul preferat.

4. Time minte ca parfumul va mirosi diferit pe pielea ta

La testarea parfumului, foloseste discuri de hartie alba. Pune putin parfum pe ele pentru a simti aroma. Imagineaza-ti totul ca si cand iti cumperi o roche noua. Daca iti place stilul si crezi ca ti se potriveste, cel mai probabil asa este.

Retine ca parfumurile pot mirosi diferit de la o persoana la alta. Parfumul se schimba din cauza reactiei care are loc asupra bacteriilor naturale de pe pielea noastra.

Nu te lasa pacalit/a de mitul ca ar trebui sa mirosi cafea intre mai multe arome. Cest lucru nu iti fa improspata nasul.

Dupa ce ai gasit parfumul perfect, incearca sa pulverizezi pe haine, acolo unde exista miscare maxima – cum ar fide exemplu pe tivul rochiei.