Ce anume sa vizitezi in Portugalia, top locuri de vacanta

  • Duminică, 2 Iulie 2023
  • Turism

Portugalia, situata in sud-vestul Europei, este o tara cunoscuta pentru coasta sa uimitoare, istoria bogata si bucataria delicioasa.

Cu un peisaj divers și o varietate de atracții culturale, locurile de vizitat nu lipsesc în Portugalia

Lisabona este capitala și cel mai mare oraș din Portugalia.

Este un oraș vibrant, cunoscut pentru clădirile sale colorate, străzile pietruite și reperele istorice. Vizitatorii din Lisabona pot explora numeroasele muzee ale orașului, inclusiv Museu Nacional de Arte Antiga, care găzduiește o vastă colecție de artă portugheză din Evul Mediu până în secolul al XIX-lea. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase repere istorice, cum ar fi Turnul Belem și Mănăstirea Jeronimos, ambele sunt situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Porto un oraș pitoresc situat în nordul Portugaliei. Este renumit pentru centrul său istoric, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, precum și pentru producția sa de vin de porto. Vizitatorii din Porto pot explora străzile și aleile înguste ale orașului, care sunt mărginite de case colorate și clădiri istorice. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase muzee și galerii de artă, cum ar fi Museu de Arte Contemporanea de Serralves și Museu Nacional de Soares dos Reis.

Algarve este o regiune din sudul Portugaliei, cunoscută pentru coasta sa uimitoare și plajele frumoase. Vizitatorii din Algarve se pot relaxa pe plajă, pot explora numeroasele orașe istorice ale regiunii sau se pot bucura de activități în aer liber, cum ar fi drumeții, ciclism și golf. Regiunea găzduiește, de asemenea, numeroase parcuri naturale și rezervații, precum Parcul Natural Ria Formosa și Serra de Monchique.

Sintra este un oraș situat chiar în afara Lisabonei, renumit pentru palatele sale uimitoare și reperele istorice. Vizitatorii din Sintra pot explora numeroasele castele și palate ale orașului, cum ar fi Palatul Pena și Castelul Maurilor.

Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase parcuri și grădini, cum ar fi Quinta da Regaleira și Palatul Monserrate.

Coimbra este un oraș istoric situat în centrul Portugaliei, renumit pentru universitatea sa, care este una dintre cele mai vechi din Europa. Vizitatorii din Coimbra pot explora numeroasele repere istorice ale orașului, cum ar fi Catedrala Veche și Universitatea din Coimbra, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul găzduiește, de asemenea, numeroase muzee, cum ar fi Museu Nacional Machado de Castro, care adăpostește o vastă colecție de artă și artefacte portugheze.

Aveiro  este un mic oraș de coastă situat în centrul Portugaliei, cunoscut pentru canalele sale și bărcile colorate, cunoscute sub numele de „moliceiros”. Vizitatorii din Aveiro pot face un tur cu barca pe canale, pot explora centrul istoric al orașului sau se pot relaxa pe plajă. Orașul este renumit și pentru producția de sare, care este recoltată din salina din apropiere.

Madeira este o insulă situată în largul coastei Portugaliei, renumită pentru frumusețea naturală uimitoare și clima blândă. Vizitatorii din Madeira pot explora numeroasele trasee de drumeții ale insulei, se pot relaxa pe plajă sau se pot bucura de activități în aer liber, cum ar fi scufundări și snorkeling. Insula găzduiește, de asemenea, numeroase grădini și parcuri, cum ar fi Jardim Botanico da Madeira și Parque Natural da Madeira.

Evora este un oraș istoric situat în centrul Portugaliei, renumit pentru ruinele sale romane bine conservate și reperele medievale.