Ce alimente sa eviti atunci cand ai probleme biliare

Daca te confrunti cu o stare de prea-plin, stare de greata, gust amar etc. acestea pot fi cateva dintre simptomele care-ti indica ca esti potential una dintre persoanele care sufera de afectiuni biliare. Vizita la doctorul de specialitate ar trebui facuta numaidecat, astfel incat sa poti evita o serie de complicatii si inclusiv interventia chirurgicala de eliminare a bilei, care te pot afecta pe termen lung.

Alimentatia joaca un rol extrem de important in mentinerea problemelor biliare sub control, astfel incat sa te poti bucura de o viata catusi de normala si linistita, ca si pana acum. Iata asadar ce alimente e recomandat sa eviti atunci cand esti diagnosticat cu probleme biliare.

 

l  Alimentele de tip spuma

Preparatele cu o textura fina, spumoasa, care te pot cuceri instantaneu prin textura lor fina nu sunt nicicidecum indicate atunci cand suferi de afectiuni biliare. Acestea pot fi greu de digerat de catre bila, motiv pentru care se va instala si disconfortul aferent.

 

l  Grasimile

Adesea, grasimile sunt cheia unor probleme multiple de sanatate, iar atunci cand suferi de probleme biliare ar trebui sa scoti grasimile in exces de pe lista si sa te orientezi catre preparate mai usoare (cartofi fierti, peste alb, carne de pui la gratar etc.).

 

l  Preparate procesate

Nici mancarurile de tip fast-food, din carne tocata, mezeluri sau afumaturi nu intra pe lista alimentelor ce pot fi usor de tolerat de catre o bila cu probleme.