Ce ai nevoie pentru a crea acasa un studio de inregistrari

Majoritatea oamenilor par să creadă că construirea unui studio de înregistrare la domiciliu este un proiect uriaș care va dura luni de planificare și pregătire. Cu toate acestea, a începe este mult mai ușor decât ți-ai imagina. Tot ce veți avea nevoie cu adevărat sunt câteva elemente esențiale de bază pentru a vă începe. De fapt, este de preferat să începi simplu. De ce? Deoarece mersul prea mare prea repede poate fi serios copleșitor, te poate descuraja și, eventual, te poate duce la renunțarea. Desigur, toți banii și timpul vor fi irosiți fără niciun motiv. Pentru a evita toate acestea, păstrați-l simplu. Chiar dacă nu doriți să cheltuiți o sumă ridicolă de bani pe unelte, există un lucru prea ieftin. Deci, să vorbim despre ceea ce cu siguranță ai avea nevoie pentru a începe:

Un calculator

Când porniți un studio de la zero, computerul este de departe cea mai mare cheltuială. Vrei să obții cel mai rapid pe care ți-l poți permite. Cu toate acestea, când abia începi, este recomandat să folosești ceea ce ai și să lucrezi de acolo. Dacă și când doriți să faceți upgrade mai târziu, un Macbook Pro este întotdeauna un pariu bun.

Combo DAW / Audio Interface

În caz că nu știți deja, DAW este software-ul folosit pentru a înregistra, edita și amesteca muzică pe computer. Interfața audio este hardware-ul folosit pentru a vă conecta computerul la restul echipamentului. Puteți cumpăra aceste două articole separat sau ca o combinație. Pentru un prim studio, este foarte recomandat un combo.

Monitoare de studio

În ciuda faptului că o mulțime de studiouri la domiciliu își fac cea mai mare parte a mixării pe căști deschise în spate, în mod tradițional, mixarea se face pe difuzoare. Deși pot fi scumpi, există totuși o mulțime de opțiuni accesibile.

Unul sau două microfoane

Pe măsură ce studioul dvs. se maturizează în timp, veți avea în cele din urmă o colecție de zeci de microfoane diferite, fiecare pentru un scop diferit. Deocamdată, tot ce aveți nevoie este unul sau doi pentru a începe.

Căști

Pe măsură ce începeți, de cele mai multe ori veți înregistra singur. Din acest motiv, veți avea nevoie doar de o pereche de căști la început.

Câteva cabluri

Într-o zi, studioul dvs. va avea o mulțime de cabluri diferite. Deocamdată, veți avea nevoie doar de trei: un cablu XLR lung pentru microfon și două scurte pentru monitoare.

Un suport pentru microfon

Mulți începători presupun că toate suporturile pentru microfoane sunt aceleași, dar nu este cazul. Un suport solid pentru microfon este una dintre cele mai valoroase investiții pe care le poate face un studio de acasă. Cu toate acestea, un suport pentru microfon poate deveni scump, astfel încât un suport ieftin și fiabil este o modalitate excelentă de a începe.

Un filtru pop

Scopul unui filtru pop este de a filtra artefactele vocale neplăcute cunoscute sub numele de „popping”. Acest echipament este destul de ieftin, deci nu va trebui să vă faceți griji cu privire la asta.