Cauzele caderii parului si cum sa le preveniti

Observi ca numarul de fir de par lasat pe perna dupa ce te trezesti dimineata pare sa fie mai mare decat de obicei? Parul tau pare mai subtire acum, sau incepi sa vezi chelie pe scalp? Daca da, este posibil sa va confruntati cu caderea parului care depaseste deja pierderea medie a parului de 50-100 fire de par, care este normala pe zi. Cand ciclurile de crestere a parului sunt intrerupte dintr-un anumit motiv, nu pot fi produse suficiente fire de par noi pentru a le inlocui cele pierdute, ceea ce duce la pierderea perceptibila a parului.

Cititi mai jos pentru a afla cauzele majore ale caderii parului si cele mai bune cai pentru a impiedica aceasta situatie sa se intample sau sa progreseze.

Pierderea ereditara a parului De asemenea, cunoscuta sub numele de alopecia androgenetica, caderea ereditara a parului este identificata de catre Academia Americana de Dermatologie ca fiind cea mai frecventa cauza a caderii parului. In aceasta conditie, genele responsabile pentru acest tip de pierdere a parului pot fi mostenite de la oricare dintre parinti.

Hipotiroidismul Dezechilibrul hormonal cauzat de boala tiroidiana, cum ar fi hipotiroidismul, afecteaza rata metabolica bazala a organismului, conducand la modificari ale ciclului de crestere a parului si la caderea parului.

Sindromul ovarului polichistic Dezechilibrul hormonal asociat cu sindromul ovarului polichistic (PCOS) poate cauza caderea parului in zona scalpului stimuland in acelasi timp cresterea anormala a parului in alte parti ale corpului.

Dieta necorespunzatoare Produsele alimentare nedorite care contin ulei hidrogenat si alte substante non-nutritive, in special atunci cand inlocuiesc alimente sanatoase si bogate in nutrienti, pot contribui la caderea parului, deoarece corpul are o lipsa de nutrienti necesari pentru a produce fire puternice de par.

Anemie cu deficit de fier Fierul joaca un rol cheie in producerea de globule rosii in organism, iar o deficienta a acestui mineral poate provoca pierderea parului impreuna cu alte simptome, cum ar fi oboseala, pielea palida si slabiciunea.