Cateva motive pentru a achizitiona covoare bucatarie

Cateva motive pentru a achizitiona covoare bucatarie Cateva motive pentru a achizitiona covoare bucatarie

Bucataria nu este numai locul in care pregatesti cele mai delicioase preparate culinare.

Este si locul in care se aduna familia si prietenii la ceas de seara pentru a povesti si a pregati impreuna cina. Totusi, din punct de vedere al design-ului, bucataria nu trebuie sa se rezume numai la tot ceea ce este practic si functional intrucat poti adauga o serie de elemente prin care sa personalizezi incaperea asa cum ar fi un covor bucatarie.

Dar de ce ai pune un covor in bucatarie? Nu este oare locul in care acesta risca sa se pateze atat de tare incat dupa un anumit timp este imposibil sa il recunosti? Oare nu este un chin sa intretii un covor bucatarie? Insa, depinde cum alegi si ce alegi. Un covor care se poate intretine usor, amplasat in zona de luat masa poate sa schimbe radical modul in care arata intreg spatiul.

Covoarele pentru bucatarie pot sa fie gasite in numeroase stiluri, modele, dimensiuni si culori, asadar va fi usor sa adaptezi covorul la design-ul existent fara sa fie necesar sa schimbi nimic.

Aceste covoare bucatarie fac minuni in ceea ce priveste schimbarea aspectului unei camerae si sunt cateva motive pentru care merita sa fie luate in considerare:

Schimba total aspectul unei incaperi

Un covor bucatarie poate sa contribuie semnificativ la aspectul unei incaperi si sa creeze mai mult confort din punct de vedere vizual. In bucatarie, poate sa fie acel element de care ai nevoie pentru a adauga un element de originalitate. Daca mobilierul de bucatarie este monocromatic atunci vei putea sa gasesti numeroase modele deosebite care sa completeze design-ul armonios. Alege un covor cu maxim doua culori care sa completeze nuanta mobilierului si a peretilor obtinand un efect placut.Un covor bucatarie poate sa faca incaperea sa arate mult mai vesela si primitoare iar culorile frumoase vor transforma totul in jur.

Protejeaza excelent pardoseala

Daca te numeri printre cei care au instalat parchet in bucatarie iti doresti sa isi pastreze aspectul excelent atunci amplasarea unui covor in zonele cele mai intens circulate din bucatarie poate sa tea jute in acest sens.

Un covor bucatarie amplasat in zona spatiului de lucru si a celei de luat masa, va proteja impotriva zgarieturilor si deteriorarii parchetul. In plus, nu iti vei face griji in cazul in care scapi lichide fierbinti sau diverse obiecte dure pe parchet care ar putea sa il deterioreze. Un covor este mai usor de intretinut decat sa inlocuiesti parchetul.

Tine pe loc impuritatile

Un covor bucatarie corect ales poate sa tina pe loc murdaria si micile reziduuri scapate pe jos in timpul prepararii mancarii si nu vor putea trece dincolo de usa. Cel mai bun loc unde poti sa amplasezi un covor de bucatarie este fix in fata chiuvetei si a plitei unde pardoseala este cea mai predispusa la deteriorare.

In plus, nu vei mai cara firimiturile in living dupa ce ai facut curatenie acolo. Poti amplasa si un covor mai mare care sa acopere si zona de la intrarea in bucatarie iar astfel vei fi sigura ca pardoseala este protejata bine si gradul de igiena este mai ridicat.