Cat de profitabile sunt MLM-urile

 

Umbland de-a lungul mutor pagini de internet, grupuri si postari ale prietenilor din Social Media, in special pe Facebook, cu siguranta ai auzit cel putin o data de o astfel de companie de tip MLM, care se presupune ca-ti va schimba viata si ca-ti va oferi o serie de beneficii si castiguri absolut spectaculoase. Multe dintre aceste afaceri se auto numesc afaceri excelente, de top, care te vor transforma in omul de afaceri sau doamna de afaceri a anului.

Cat de adevarate sunt aceste afirmatii, cat de reale sunt castigurile in afacerile de tip MLM, daca nu adevarat poti avea o afacere formidabila asa cum se spune cat si cum functioneaza o astfel de afacere, afli in cele ce urmeaza.

 

Afacaerile de tip MLM sunt oferite de tot mai multe companii active pe piata in prezent - Lifecare, Farmasi,, Avon, Oriflame, NuSkin etc.

La toate acestea, accentul si castigurile se invart in jurul vanzarilor, cat si in jurul partenerelor de echipa care, prin vanzarile lor la diferiti clienti sau prin atragerea de noi parteneri, vor directiona un anumit procent de vanzari inapoi catre cel care I-a introdus in “afacere”.

Desi foarte multe persoana castiga din acest tip de “afacere”, nu putem spune ca se potriveste oricui si ca vei beneficia de castiguri explozive.

 

In primul rand, multe firme si multi reprezentanti se axeaza pe poze trucate, pe poze copiate, pe texte similare, fara niciun pic de originalitate. Ori acest lucru este impotriva legii de drepturi de autor care, in urma unei reclamatii la autoritatile competente, ar putea duce la aparitia unui caz penal si la daune.

Multe dintre reprezentante sunt puse de asemenea sa ridice produsele in slavi, chiar sa minta pe alocuri daca e nevoie, pentru ca produsele scumpe sa fie achizitionate.

Totusi, se pare ca repreznetantele nu mai sunt covinse de calitatea produselor si de cat de mult se pot imbogati in acest mod, dupa ce unele nu-si primesc plata sau li se limiteaza modul in care sa comunice, cum sa faca vanzarile etc.

In concluzie, afacerile de tip MLM impun implicare, insa cu siguranta nu te vor transforma intr-un antreprenor adevarat in deplin confort.