Castile Google care pot traduce conversatii din 40 de limbi in timp real

Castile Google care pot traduce conversatii din 40 de limbi in timp real Castile Google care pot traduce conversatii din 40 de limbi in timp real

Este o realitate faptul ca Google ne-a obisnuit cu surprize, pentru ca inoveaza in mod constant in multe domenii diferite, dintre care evident este hardware-ul, unde a investit foarte mult.

In acest caz, anuntul a fost insotit de o prezentare in cazul in care noile casti Google permit un schimb fluid in lumea conversatiei intre doua persoane.

Google Pixel Buds: este posibila traducerea conversatiilor in timp real

Noile casti Google pot traduce conversatii de pana la 40 de limbi prin conectarea la un smartphone. Castile au fost concepute pentru a functiona cu Google Pixel 2, noul smartphone al Google, desi acestea pot fi probabil adaptate la smartphone-urile altor marci.

Conectarea acestor casti va fi prin intermediul asistentei Google pentru inteligenta artificiala, care, printre altele, ne permite, de asemenea, sa trimitem mesaje, e-mailuri sau sa efectuam apeluri telefonice folosind comenzi vocale simple. Noua modalitate poate fi observata daca ii cereti asistentului sa va permita sa discutati cu o alta persoana intr-o alta limba.

Functionalitatea asistentei este dubla: in timp ce ascultati castile aproape instantaneu de traducere a ceea ce spune cealalta persoana intr-o alta limba, telefonul va traduce, de asemenea, instantaneu in acea limba ceea ce spuneti prin difuzoarele pentru telefoane inteligente.

Google Pixel Buds: noile casti Google care traduc conversatiile

Ideea de a traduce instantaneu conversatii utilizand aceste gadget-uri mici conectate la telefon a fost in mintea multor dezvoltatori de hardware, dar nu s-a dovedit a fi usor de realizat. Cea mai grea parte a fost sa recunoasca in mod corect cuvinte si sa o faca in timp real, pentru a nu exista decalaje.

Noutatile prezentate de Google ar putea face ca limba sa nu mai fie o problema atunci cand vine vorba de a face excursii in tari in care limbile sunt greu de vorbit si ar putea fi chiar folosite pentru conversatii intre diplomati sau conferinte de presa in loc de interpretii umani, desi ramane de vazut daca acest hardware va fi la fel de bun ca o persoana cand vine vorba de traducerea instantanee.