Casa noua sau veche? Care e cea mai buna optiune?

Casa noua sau veche? Care e cea mai buna optiune? Casa noua sau veche? Care e cea mai buna optiune?

Hotararea de a achizitiona o locuita este una dintre cele mai importante in viata unui om. Este o decizie care marcheaza varsta maturitatii si implica o serie de responsabilitati deloc de neglijat, care incep inca de la primii pasi ai acestui demers. Conform frontpress.ro unul dintre primele criterii de selectare este daca noua locuinta va fi casa sau apartament.

Din nefericire, in tara noastra apartamentele sunt primele vizate de catre tineri, si nu numai, din cauza preturilor mai mici( cu suprafete pe masura). Hotarandu-se asupra acestui prim aspect, viitorii proprietari ajung la cel de al doilea semn de intrebare: casa noua sau mai veche? Daca pana acum cativa ani aceasta problema nu se ridica din cauza lipsei de apartamente construite recent, astazi, este un aspect important in alegerea unei locuinte din cauza numarului crescand de investitori imobliari.

Daca, in tari mai “insorite”, aceasta problema ar fi fost strans legata de posibilitatile financiare, la noi, diferenta dintre pretul unui metr patrat intr-o locuinta veche si una noua este aproape inexistenta( Exceptie facand cateva complexe imobiliare din capitala care pe langa locuinta propriu zisa ofera si multe alte facilitate precum locuri de parcare, sali de fitness, diverse complexe comerciale si multe altele.) Ceea ce creste considerabil pretul unei locuinte fiind numarul de metri patrati.Astfel, viitorul proprietar trebuie sa analizeze bine cele doua optiuni: apartament intr-un bloc vechi sau in unul din cele recent ridicate.

In mod logic, alegerea ar fi pentru o locuinta noua, care ofera o izolatie termica si fonica inexistenta la apartamentele vechi, centrala termica de apartament impreuna cu instalatia aferenta, tamplarie noua, gresie, faianta si mobilier sanitar la alegere si chiar si sisteme de creditare pentru cei cu posibilitati financiare mai reduse. In fata acestor argumente, apartamentele din blocurile comuniste nu par a avea nici o sansa, dar totusi raman fruntase in topul vanzarilor. Si mai au si un avantaj demonstrat: siguranta! Acestea sunt apartamente care si-au confirmat soliditatea de-a lungul a cateva zeci de ani.

Intrebarea care apare este daca si noile locuinte vor dovedi acest lucru. Raspunsul la aceasta intrebare mi se pare a fi elemental hotarator in aceasta alegere, pentru ca siguranta este cea mai importanta si lipsa acesteia poate anula toate multiplele avantaje ale apartamentelor noi. Din pacate, cel mai clar raspuns il va da doar trecerea timpului si pana atunci fiecare va alege dupa citerii personale, deci subiective.