Cartea “Dansul energetic” de Ioan – o terapie pentru suflete mai fericite si mai sănătoase

Cartea “Dansul energetic” de Ioan – o terapie pentru suflete mai fericite si mai sănătoase Cartea “Dansul energetic” de Ioan – o terapie pentru suflete mai fericite si mai sănătoase

Cartea “Dansul energetic” de Ioan ne introduce într-o atmosfera specială în care muzică transformă corpul fizic și cel spiritual prin dans

Dacă până acum nu ați întâlnit acest dans, aflați că există 12 tipuri de dans energetic, iar autorul Ioan descrie Dansul energetic ca o terapie spirituală avansată, care ne aduce o stare interioară benefice și o vibrație pozitivă.

Dansul energetic este o metodă de auto-vindecare spirituală, bazată pe mișcare fizică. Oamenii au în ființă lor tendința spre mișcare, iar dansul și mișcarea pe muzică ne induc bucurie, stare de fericire și împlinire. Mișcarea însăși este necesară păstrării stării de sănătate și a vieții.

Centrii energetici ai corpului uman coincide cu centrii din Univers, iar mișcarea induce stimularea acestor energii. Stimulii externi se reduc căci o parte din experiențele de dans energetic sunt practicate cu ochii închiși. În acest mod, sufletul capătă mai multă atenție iar dansul energetic are efecte benefice asupra stării de bine.

Ce tipuri de dans energetic există?

Există 12 tipuri de dans energetic. Din punct de vedere al polarității, cele două tipuri de dans Yin și Yang exprimă dualitatea energiilor transmise prin dans, din punct de vedere spiritual.

Energia telurică transpusă în dans a dus la nașterea dansului de împământare, care leagă omul de energia terestră a Pământului. Dansul relațiilor leagă oamenii și îi unește spiritual în timp ce dansul liber este o regăsire solitară a fiecăruia dintre noi, ajutat de muzică și mișcare.

Dansul pendular energetic folosește pompele de energie care transpun de fapt organele interne ale trupului în transmițători de energie, iar acest dans stimulează viață și îmbunătățește starea de sănătate. Dansul globului de lumina utilizează puterea energetică a brațelor iar dansul angelic este o transpunere delicată a influenței îngerești pentru conexiunea spirituală la forțele universului.

Dansul copacului stimulează bucuria de a trăi, readuce starea de bine și influențează centri energetici prin acțiunea pozitivă a deschiderii chakrelor. Suntem ființe spirituale ca și arborii și ne bucurăm de soare, de muzică și de optimism. Există și tipuri de dans special concepute pentru vindecări fizice și sufletești. Dansul meditativ și dansul cerebral sunt centrate pe terapia prin muzică iar modul în care sunt aplicate practic conduce la transformări metabolice și sufletești, care în final vindecă și ameliorează maladiile fizice dar și psihice. Dansul este o expresie a nevoii de mișcare, iar corpul urmărește ritmul delicat al muzicii.

Modelarea vieții prin dans energetic

Celebrează viața prin iubire. Iar dansul energetic îți modelează existența prin stăpânirea timpului și a spațiului. Atunci când dansezi te apropii de valorile Universului, te încarci cu energie benefică și împărți vibrațiile cu toți cei din jurul tău.

Autorul cărții a inițiat cluburi de dans energetic unde participanții, fie prezenți fizic fie online, de bucură de mișcare și muzică, prin vindecare spiritual. O auto-terapie dar și un mod de a trăi frumos, dansul energetic unește trupul și sufletul prin vibrație. Mai mult ca niciodată, avem nevoie de dans și de muzică ambientală pentru a ne echilibra energia cu cea a lumii în care trăim.

Beneficiile dansului energetic

Dansul energetic are efecte asupra stării psihice prin mișcare dar și alăturând muzică de vibrație înalta.  Fiecare moment din viață noastră trebuie trăit la intensitate maximă, iar dansul energetic îți oferă șansă să petreci timpul cât mai armonios și să  profiți de fiecare zi. Dansul energetic poate deveni un antrenament de programare a vieții.  Energiile din univers sunt fluide și atrag gândurile noastre negative sau pozitive. Atunci când antrenăm energiile spirituale în direcții benefice, aceste energii vor urmă drumul canalelor de lumina care favorizează dezvoltarea organismelor vii. Analizând din prisma fizicii cuantice, armonizarea programelor de viață prin dans energetic are loc că urmare a manifestării forțelor spirituale și a aurei.

Imaginile percepute în timpul dansului sunt de fapt niște manifestări ale energiilor universal. Cei care practică în grup dansul energetic au remarcat că de multe ori energiile creatoare sunt atât de puternice încât reușesc să emane semnale electrice care generează lumini multicolore și chiar imagini. Atunci când vă bucurați de dansul energetic, vă conectați la valorile frumoase ale vieții . O stare de bine înseamnă optimism și plăcerea de a trăi fiecare moment.