Carpathia incepe programul pentru intreprinderi ecologice

  • Joi, 1 Octombrie 2020
  • Animale
  • Publicat de
Carpathia Carpathia

Fundatia Conservation Carpathia a inceput un program pentru antreprenorii din zona sudica a Muntilor Fagaras care doresc sa dezvolte afaceri bazate pe natura, care pot contribui la conservarea resurselor naturale.

Programul nu ofera finantare, ci consultanta si asistenta tehnica in alegerea si accesarea surselor de finantare adaptate nevoilor de dezvoltare ale celor care se inscriu. Procesul de consultanta acopera subiecte precum marketingul si promovarea, oportunitatile de finantare sau pasii necesari pentru infiintarea unei afaceri, a spus fundatia.

Programul este deschis intreprinderilor sau ideilor de afaceri dar si persoanelor care au iesit la pensie anticipata care au ca scop utilizarea sau procesarea resurselor naturale intr-un mod responsabil; sa dezvolte servicii bazate pe natura, cum ar fi servicii de turism si recreere sau dezvoltarea de unitati de cazare care respecta peisajul si traditia arhitecturala a zonei; poate ajuta la conservarea resurselor naturale din zona; sau sa creeze locuri de munca pentru oamenii din comunitatile locale.

Reprezentantii Fundatiei Conservation Carpathia, cu sprijinul partenerului britanic Conservation Capital, vor oferi consultanta si asistenta tehnica.

Concurenta in Romania cauta proiecte privind tranzitia climatica, orasele durabile

Ambasada Frantei si Institutul francez au deschis un concurs pentru ONG-urile care lucreaza pentru promovarea tranzitiei climatice si a oraselor durabile in conformitate cu obiectivele ONU de dezvoltare durabila si strategia UE privind clima.

Acesta isi propune sa evidentieze initiativele care incurajeaza schimbarea mentalitatilor si constientizarea, atat a cetatenilor, cat si a autoritatilor, cu privire la subiectele legate de tranzitia climatica si orasele durabile in zonele de transport urban, urbanism, servicii publice, gestionarea deseurilor, patrimoniu sau urban agricultura.

Competitia vizeaza ONG-urile din Romania care lucreaza cu parteneri francezi si asociatiile franceze care lucreaza cu ONG-uri locale. Asociatiile selectate pot primi finantare de pana la 5.000 EUR pentru a-si implementa proiectele propuse.

„Pandemia Covid-19 evidentiaza vulnerabilitatile oraselor si ne obliga sa reevaluam proiectele de dezvoltare urbana. in acest context, trebuie sa adoptam masuri de adaptare la schimbarile climatice, in special in orase ”, potrivit unui comunicat de presa care prezinta competitia.

In ultima perioada de timp sunt fonduri Europene care sustin micile afaceri si startup-uri care sa ne ajute sa trecem peste aceasta perioada de criza. Acum poate fi momentul ideal pentru antreprenori sa obtina fonduri Europene cu rambursare 0 pentru ideile in care cred.

Ne propunem sa cream o rezervatie salbatica de clasa mondiala in Carpatii din sudul Romaniei, suficient de mare pentru a sustine un numar semnificativ de carnivore mari si pentru a permite proceselor evolutive sa se intample. Proiectul consta din situl Natura 2000 mai larg al Muntilor Fagaras, Parcul National Piatra Craiului si Muntele Leaota si formeaza un total de peste 250.000 ha.

FCC este implicata in crearea unei noi economii nedistructive in jurul Muntilor Fagaras, in beneficiul biodiversitatii si al comunitatilor locale. Odata ce proiectul este finalizat, acest nou parc national ar trebui sa fie o zona salbatica de talie mondiala, o icoana pentru conservare in Europa si un parc national emblematic pe continentul nostru.