Care sunt cele mai comune materiale de ambalare din lume

  • Duminică, 15 Mai 2022
  • Afaceri
  • Publicat de
materiale de ambalare materiale de ambalare

Costul anual al ambalajelor pentru produsele cumparate si vandute in intreaga lume este de cateva miliarde de dolari. 

Se estimeaza ca 10% din costul total al tuturor produselor puse la vanzare reprezinta costurile de ambalare. Companiile cheltuiesc milioane de dolari folosind ambalajul ca forma de marketing pentru a atrage clientii in timp ce produsele sunt la raft, scrie www.cartonescu.ro

Exista o mare varietate de materiale si recipiente care sunt folosite pentru ambalare. Mai jos aveti o lista cu cele mai frecvent utilizate materiale de ambalare la nivel mondial.

  1. Hartie / carton

Ambalajele si placile de carton sunt folosite atat in ​​ambalajele primare, cat si in cele secundare de catre companii din intreaga lume. Hartia este folosita pentru a ambalarea produselor subtiri, inclusiv pentru etichete. 

Cartonul dur este mai gros si mai durabil decat hartia obisnuita. Cartonul este adesea folosit si in ambalajele primare. Cartonul este folosit pentru cutii de carton pentru lapte si sucuri, cutii pentru cereale, cutii pentru alimente congelate, cutii pentru bomboane si altele. Cartonul ofera o protectie mai mare pentru produsul ambalat decat hartia simpla.

Cartonul din fibre de lemn sau cartonul fibros este folosit la crearea cartonului ondulat. Placa de chituire creează o distanta intre doua placi fibroase plate. Acest lucru creeaza o rezistenta mai mare la strivire. Potrivit cercetarilor, mai mult de 95% din toate produsele din Statele Unite vin in ambalaje reciclate din carton ondulat.

  1. Ambalaje flexibile

Polietilena de joasa densitate si polietilena liniara de joasa densitate sunt materiale de ambalare flexibile. Ele sunt utilizate pentru produse de ambalare primara si secundara in intreaga lume. Fiecare dintre aceste materiale este moale la atingere si ofera adesea o rezistenta excelenta la perforare.

Polietilena de joasa densitate este utilizata pentru producerea diferitelor pungi, folii si placi de ambalare flexibile. Sacii din LDPE sunt produse de diferite grosimi si sunt adesea folositi pentru ambalarea alimentelor, piese auto, unelte si multe altele. Polietilena de joasa densitate este, de asemenea, utilizata in productia de film termocontractabil. Este folosit ca ambalaj secundar pentru cutiile sticlelor de apa.

Polietilena liniara de joasa densitate este adesea mai subtire decat LDPE. Este folosita in mod obisnuit in industria ambalajelor pentru intinderea ambalajelor. Aceasta este folosita pentru a infasura si proteja in jurul paletilor de produse ambalate. LLDPE este extrem de flexibil si extensibil.

   3. Ambalaje rigide

Sunt fabricate din polietilena de inalta densitate si polietilen tereftalat. Este un plastic mai dur decat alte materiale plastice. Ambele materiale ofera o rezistenta excelenta la umiditate, mentinand in acelasi timp o structura de protectie solida. Unele dintre cele mai utilizate ambalaje HDPE si PET sunt sticlele.

Majoritatea sticlelor de apa si sifon sunt fabricate din PET. Sticlele pentru ulei de gatit, cutiile de lapte si majoritatea capacelor de sticle sunt fabricate de HPDE.

  1. Ambalaje din aluminiu

Ambalajul din aluminiu este folosit pentru diverse aplicatii in intreaga lume. Aplicatia cea mai frecvent utilizata si recunoscuta pentru ambalajele din aluminiu sunt cutiile si containerele din aluminiu.

Ambalajul din folie de aluminiu este folosit in medicina, alimente, bauturi, cosmetice si multe alte industrii ca o bariera de protectie. Folia de aluminiu ajuta la protejarea produselor de umiditate, lumina soarelui si alte elemente externe.

  1. Borcane de sticla

Desi piata materialelor plastice a castigat o majoritate in fata pietei ambalajelor din sticla, acestea detin inca o cota semnificativa pe piata ambalajelor. Bauturile alcoolice si nealcoolice reprezinta o mare parte a pietei ambalajelor din sticla. Alte industrii care folosesc sistematic ambalajele din sticla sunt: ​​cosmeticele si igiena personala, alimentele si condimentele, chiar si decorul pentru casa si lumanarile.

Sticla este preferata de multe companii deoarece este 100% reciclabila. Potrivit Institutului de Ambalare din Sticla, aceasta poate fi reciclata la infinit fara a pierde calitatea sau puritatea. Sticla poate fi de asemenea preferata din cauza valorii percepute a produsului. Produsele mai scumpe sunt adesea ambalate in ambalaje de sticla pentru a oferi un aspect de calitate superioara decat altele in ambalaje din plastic.

Piata generala a ambalajelor este uriasa si consta in multe materiale diferite. Unele dintre ele, precum cele mentionate aici, sunt materiale bine stabilite. Au fost folosite de ani de zile pentru ambalare. Alte materiale mai noi incep sa castige cota de piata pe masura ce tehnologia si cerintele pietei se schimba.