Care sunt beneficiile vitaminei C

Vitamina C este una dintre cele mai importante vitamine existente pe pamant. Ea este prezenta in mod natural in foarte multe alimente, plante, fructe si legume. Consumand sau utilizand in mod regulat vitamina C, aceasta poate sa-ti ofere o serie vasta de beneficii, despre care vom putea vorbi astazi.

Cu toate acestea, trebuie sa mentionam ca nu exista nicio dovada stiintifica clara care sa ateste ca vitamina C combate sau previne infectia cu Coronavirus, asa ca acesta n-ar trebui sa fie un motiv pentru care sa epuizez stocurile din magazine si/sau farmacii.

 

Care sunt principalele beneficii ale vitaminei C

 

1. Intareste imunitatea

Exista vaste studii de specialitate care atesta faptul ca vitamina C este un supliment important in ceea ce priveste cresterea imunitatii. Astfel, vitamina C se regaseste in diferite variante de textura, fiind vast folosita in diferite domenii, chiar si pentru sanatatea organismului si imunitatea acestuia.

Consumul regulat de vitamina C iti poate ajuta corpul sa lupte mai eficient impotriva unor boli si bacterii, precum raceala sau gripa.

 

2. Detoxifiaza tenul

Vitamina C nu este folosita doar la nivel intern, ci si extern. Una dintre cele mai binecunoscute intrebuintari este utilizarea acestuia in cosmetica, drept ser, toner sau in compozitia unor creme. Vitamina C are rol antioxidant, curatand tenul de impuritati si oferindu-i nutrientii necesari pentru ca acesta sa fie suplu si curat.

De asemenea, vitamina C poate ajuta la prevenirea si tratarea acneei. Este recomandat insa ca vitamina C sa nu fie folosita in exces, iar dupa aplicarea acesteia sa se utilizeze o crema hidratanta, dat fiind ca vitamina C poate usca tenul.

 

3. Elimina vopseaua

In foarte multe experimente pentru par, vitamina C se dovedeste a fi extrem de utila. Aceasta are puterea de a rupe legaturile formate la actiunea unei vopsele permanente, astfel incat poate fi o solutie accesibila si rapida pentru a indeparta o serie de culori nedorite. Cu toate acestea, rezultatul depinde bineinteles de pigmentii vopselei si trebuie totodata sa stii ca poate actiona doar asupra celei semipermanente. Astfel, vitamina C poate actiona in corelatie cu o masca sau cu un sampon, din prima sau dupa utilizari repetate. Totusi, parul va fi ulterior destul de uscat, asa ca nu uita sa-l hidratezi din plin.