Care sunt beneficiile implantului dentar?

implant dentar Dent Estet implant dentar Dent Estet

Un implant dentar de calitate este, pentru cei care nu sunt familiarizați în detaliu cu terminologia, o procedură chirurgicală de înlocuire a dinților pierduți sau care se află într-un stadiu avansat de deteriorare, cu dinți artificiali, care îi imită foarte bine pe cei naturali. 

Există și alte metode de înlocuire a dinților lipsă, însă implanturile dentare au o gamă largă de avantaje, începând cu factorul estetic și încheind cu asigurarea unui grad de confort mai mare, comparativ cu alte proceduri. În cele ce urmează ne propunem, așadar, să evidențiem toate aceste beneficii. 

Beneficiile implantului dentar

Așa cum aminteam mai sus, implantologia dentară are o mulțime de plusuri pentru pacienții care aleg să își recapete zâmbetul prin intermediul acestei metode. 

  • Este o procedură care nu necesită un candidat ideal 

Cu alte cuvinte, orice persoană care a pierdut unul sau mai mulți dinți poate apela la această procedură, cu condiția să nu aibă probleme de sănătate care sunt incompatibile cu o astfel de intervenție. În general, medicii dentiști nu recomandă aceste lucrări protetice în cazul copiilor și adolescenților (la care nu s-a încheiat procesul de creștere scheletică), nici în cazul persoanelor foarte vârstnice (la care procesul de vindecare ar putea să prezinte unele probleme).

  • Tehnologia folosită este foarte modernă

Printre beneficiile implantului dentar se numără și faptul că, spre deosebire de alte proceduri asemănătoare, acesta este executat, de obicei, cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație. De exemplu, pentru un implant dentar Dent Estet sunt folosite cele mai noi tehnici digitale, care permit atât o precizie maximă, cât și realizarea unor intervenții nedureroase pentru pacient. 

  • Aspect îmbunătățit și natural al dinților 

Așa cum aminteam mai sus, cele mai bune implanturi dentare sunt create pentru a arăta și a funcționa întocmai ca dinții naturali. Cu alte cuvinte, pacienții nu vor simți diferențe prea mari și vor putea zâmbi, mânca și vorbi la fel cum o făceau atunci când încă nu își pierduseră dinții naturali. 

  • Sănătate pe termen lung

Procedura nu are un rezultat temporar, ci oferă garanția și siguranța unei cavități orale rezistente pe termen lung. Cu o îngrijire corespunzătoare și o igienă orală corectă, implanturile dentare pot rezista o perioadă foarte mare de timp. 

  • Protejează întreaga cavitate orală 

Această lucrare protetică asigură susținerea necesară și pentru dinții învecinați, așadar cavitatea ta orală va fi protejată mult timp de acum înainte. În plus, materialele folosite sunt biocompatibile cu organismul, ceea ce face ca gradul de succes al unei asemenea proceduri să fie foarte mare. 

  • Intervenția în sine este una simplă și relativ nedureroasă

Datorită anesteziei, intervenția este, în general, considerată a fi uneori mai simplă decât o extracție dentară, iar vindecarea durează între trei și șase luni. Dacă și tu ești în căutarea unor medici experți în implantologie sau în implanturi dentare în București, atunci îți recomandăm să apelezi la serviciile grupului de clinici Dent Estet, liderul pieței de servicii de medicină dentară din România. 

Dent Estet: singurul Centru de Excelență Straumann din țară

Așa cum aminteam mai sus, dacă și tu cauți o echipă medicală bine pregătită, profesionalism și tehnologie de ultimă generație, atunci grupul de clinici Dent Estet este răspunsul. 

Dent Estet este un business inovator, care și-a asumat, încă de la înființare, angajamentul de a aduce pe piața din România servicii stomatologice premium și de a promova medicina dentară la standarde internaționale, oferindu-le pacienților, în premieră, soluții de tratament și tehnologii de top la nivel mondial.

În urmă cu trei ani a fost inaugurată în București clinica dentară cu cel mai înalt grad de digitalizare din țara noastră, Dent Estet Primăverii, care a devenit, încă de atunci, singurul Centru de Excelență Straumann din România și Centru Planmeca Digital Academy. 

Cu peste 35 de ani de cercetări științifice în spate, Straumann este cel mai mare producător de implanturi dentare la nivel mondial și un punct de referință în stomatologia premium. Prin urmare, această distincție acordată Dent Estet este o recunoaștere atât a calității serviciilor și a expertizei medicale, cât și a materialelor premium folosite. 

Accesează dentestet.ro și fă-ți o programare chiar astăzi!