Care sunt adevaratii eroi din linia intai

In vreme de Coronavirus, cunoscuta sub denumirea de vreme grea, de pandemie si de distantare sociala, accentul cade cu precadere asupra eroilor din linia intai. Dar tu stii cine sunt cu adevarat eroii din linia intai?

 

Multi zic ca eroii din linia intai sunt medicii si as vrea sa vorbim putin despre acest aspect. Dincolo de toate, trebuie sa nu uitam ca, in viata, fiecare isi are un scop binedefinit, ceea ce inseamna ca fiecare are meseria pe care si-a dorit-o sau a aspirat, fie meserii considerate mai putin importante, dupa relatiile, norocul si priceperea oamenilor.

Iar daca e sa ne referim la cine sunt eroii in aceasta perioada, adevarul e ca suntem eroi cu totii sau niciunul dintre noi. Si sa-ti exemplific de ce spunem asta.

Medicii la randul lor au urmat cursurile unei facultati. Stiau la ce se asteapta, stiau ce le impune meseria, doar in cazul in care nu li s-a spus la cursuri ca vor avea o bagheta magica cu care-si vor vindeca pacientii. Ei stiau la ce riscuri se supun. Nici ei nici ceilalti oameni, nu au fost obligati (sau nu ar fi trebui sa accepte daca nu considerau de cuviinta) sa practice o meserie pe care nu si-o doresc.

 

De altfel, ar trebui sa ne gandim cum ar fi lumea fara medici, si cum ar fi lumea si fara oricare categorie de munca. Daca nu ar fi existat curierii si transportatorii, nu am fi putut avea foarte multe lucruri, caci nu s-ar mai fi putut realiza livrarea unor produse, nu s-ar mai fi facut import-export. De asemenea, daca nu existau arhitectii si inginerii, n-ar mai fi fost casele de acum, in care stau inclusiv medicii, nu ar mai fi fost aparatura, nu ar mai fi existat unelte atat de diversificate si inteligente. La fel si daca n-ar fi existat profesorii care sa ne invete o meserie, cei din industrii care fac activitati relativ banale (ambalat, cusut, sortat etc.). Practic, nimeni nu ar mai fi avut parte de confortul de acum. Asa ca, practic, cu totii suntem adevarati eroi sau pur si simplu alegem sa ne facem datoria. Cu totii depindem unii de ceilalti si avem un rol important, nu doar medicii.