Care-i treaba cu dragostea la prima vedere?

Care-i treaba cu dragostea la prima vedere? Care-i treaba cu dragostea la prima vedere?

De cate ori ai simțit ca te-ai indragostit la prima vedere de un baiat? Si el de tine, in acelasi timp? Cat de real poate fi un astfel de scenariu intr-o lume superficiala, asa cum este cea in care traim? Cum se nasc, brusc, sentimentele a doi oameni doar la o simpla privire a celuilalt? Cat de mare poate fi atracția fizica incat sa duca la fiori de dragoste? intalnirifete.com iti spune ce inseamna dragoste la prima vedere.

Personal, niciodata nu am dat prea mare crezare unei astfel de teorii, cum ca te poti indragosti la prima vedere, si mai mult decat atat, sentimentul sa fie reciproc!

Si totusi, viata bate filmul, pentru ca am trait o situatie care exact asa se defineste: dragoste la prima vedere si sentimentul a fost, culmea, reciproc. Ne-am privit unul pe celalalt si fluturasii din stomac, demult adormiti, atat la mine, cat si la el, si-au luat dintr-odata, zborul. Si, ca orice fluture, a avut parte de un zbor atat de frumos care a incantat sufletele celor care au stiut sa il priveasca.

Indiferent cat de maturi ne credeam amandoi, ne-am permis sa actionam ca doi copii naivi care atunci descopereau dragostea. Si, Doamne, cat de bine a fost! Sa traiesti ca si cum nimic si nimeni, in afara de celalalt nu mai conteaza pe lumea asta, e cel mai inalțator sentiment din cate exista. Parerea mea! Cand nu te mai intereseaza de nicio convenție sociala, de nicio regula, de nimic, nimic… asta numesc eu pura fericire, sincera 100%. Cand razi cu toata inima la vederea celuilalt si te lasi “pe mana lui”, sa aiba el grija de sufletul tau, fara sa ai nicio urma de indoiala. Pentru ca nu iti pasa ce va fi maine, te intereseaza doar clipa prezenta si te rogi ca ea sa dureze cat mai mult. Si toate astea, doar dupa ce l-ai privit prima data in ochi si te-ai vizualizat in bratele lui, sarutandu-l.

Revenind cu picioarele pe pamant, se pare ca starea de indragosteala are si explicatii logice, oamenii de stiinta afirmand ca procesul de indragostire dureaza intre 90 secunde si 4 minute, explicatie ce poate defini zicala “dragoste la prima vedere”. Se pare ca ce ne ajuta sa ne indragostim sunt limbajul corpului celuilalt (creierul nostru poate recunoaște daca acest limbaj ne transmite mesaje de iubire sau nu), caracteristicile vocii partenerului si sensul cuvintelor afirmate de celalalt. Apoi urmeaza restul etapelor: dorinta fizica, atractia si atasamentul.

Iar sentimentul dobandit este cel similar cu administrarea de cocaina (eu asta nu am testat, dar ii cred pe cuvant, mai ales ca e mult mai placut sa te indragostești decat sa te droghezi). Tot cercetatorii in domeniu au mai demonstrat ca atunci cand ne indragostim (asta, la modul general, nu neaparat la prima vedere), 12 zone ale creierului nostru lucreaza in același timp pentru a elibera substante precum dopamina, oxitocina sau adrenalina care ne induc minunata stare de euforie.

In concluzie, in cazul in care dragostea ta la prima vedere s-a dovedit a fi o ploaie de vara, de fapt, scurta si intensa, tot ce poti sa faci e sa dai vina pe creierul tau. El te-a bagat in beleaua asta, așa ca tot lui poti sa-i ordoni sa te si scape de ea.