Care este mai bun: orezul alb sau orezul brun?

  • Duminică, 13 Martie 2022
  • Diverse

Te-ai aflat vreodată într-o situație în care începi să mănânci sănătos și cineva sugerează să încorporezi orezul brun în dieta ta? Dar apoi, câteva zile mai târziu, vezi un articol care spune că orezul alb este la fel de hrănitor ca orezul brun – deci ce faci? Mănânci orez brun sau orez alb?

Aceasta este o dezbatere care i-a deranjat pe toți cei care mănâncă sănătos și pe cei care urmăresc greutatea, așa că este timpul să aflați adevărul din spatele acestei rivalități cu orezul alb și brun.

Înainte de a sări în detalii specifice, amintiți-vă întotdeauna că mâncarea este mâncare. La fel ca toate lucrurile din viață, nu ar trebui luate prea în serios.

Uneori, oamenii tind să-și ignore cerințele corpului și să caute opțiunea care îi va ajuta să slăbească cel mai mult, motiv pentru care înainte de a face orice modificare în alimentația ta, ar trebui să studiezi și să înțelegi schimbările pe care le faci.

Ambele tipuri de orez brun și orez alb sunt bogate în carbohidrați, dar orezul brun este cereale integrale, în timp ce orezul alb este procesat în natură.

Să presupunem că medicul dumneavoastră v-a recomandat o dietă cu alimente integrale. În acest caz, ar trebui să optați pentru orez brun, care este excelent pentru reducerea colesterolului și scade șansele de a dezvolta boli de inimă și diabet de tip 2.

Orezul brun se întâmplă să fie mai hrănitor, cu un conținut ridicat de fibre alături de alți nutrienți. Dar, în cele din urmă, totul se reduce la tine și la preferințele tale.

Dacă încă te simți nesigur, poți lua legătura cu un nutriționist care te poate ajuta să decizi să faci schimbarea sau nu.