Care este durata de viata a unei masini de spalat moderne?

Atunci cand se indreapta spre un centru de reparatii masini de spalat, oameniii se intreaba des "Cat ar trebui sa ma tina o masina de spalat?"

Deci, pentru a raspunde la aceasta intrebare si pentru a fi mai impacat atunci cand se intampla sa intampini probleme cu masina de spalat, ne-am gandit sa investigam acest lucru si sa impartasim concluziile cu tine.

Ai auzit si tu des constatarea "Eeehh, nu se mai fac lucrurile cum se faceau pe vremuri".

Desi acest lucru nu este departe de adevar, este important de stiut ca acele lucruri din trecut costau mai mult decat azi.

Pentru a intelege cat timp ar trebui sa reziste o masina de spalat, trebuie sa intelegem procesul de inginerie si de luare a deciziilor prin care trec producatorii.

 

Cum sunt fabricate masinile de spalat?

In trecut, producatorii lucrau astfel incat sa creeze cele mai bune masini de spalat pe care le-ar fi putut realiza, urmand ca apoi sa calculeze pentru cati bani poti sa le vanda.

Acum, intr-o lume in care oamenii sunt mai constienti de banii pe care ii cheltuie, producatorii folosesc tehnica produselor de inginerie inversa. Acestia se gandesc ca trebuie sa vanda o masina de spalat si apoi  incearca sa descopere ce piese ar trebui sa foloseasca pentru a atinge un anumit obiectiv cu pretul de vanzare.

Aceasta schimbare de abordare are o consecinta fundamentala asupra calitatii masinilor de spalat care ies din fabrici. Pentru ca prioritatea este de a reduce costurile, se fac tot mai des comenzi rapide.

Acest lucru inseamna ca, desi au fost luate in considerare piese de cea mai buna calitate, acum acestea sunt ignorate, pentru ca ar creste costul total al masinii.

 

Ce componente sunt inlocuite cu unele mai ieftine?

Un exemplu perfect in acest sens este faptul ca marcile de masini de spalat de buget folosesc ansambluri de tuburi sudate.

Din aceasta cauza, daca rulmentii masinii de spalat incep sa aiba probleme, un tehnician in reparatii masina de spălat la domiciliu nu mai poate face operatiunile necesare pentru a-i schimba pe acestia. In schimb, masina de spalat va avea nevoie de un ansamblu complet nou, care uneori poate costa cat masina in sine.

 

Ce durata de viata au masinile de spalat moderne?

Din cauza acestei schimbari dramatice de calitate, masinile de spalat moderne ieftine pot rezista doar cativa ani - altele se defecteaza imediat ce ies din perioada de garantie si necesita interventia unui tehnician in reparatii masini de spalat.

Niciun producator nu doreste ca produsele sale sa dureze pentru totdeauna pentru ca afacerea sa ar avea de suferit.

Oricine isi doreste clienti repetitivi, dar ar trebui sa putem totusi sa ne asteptam sa primim ceva care sa dureze suficient de mult pentru a simti ca banii nostri au valoare.

Multi specialisti din industrie cred ca producatorii folosesc componente concepute pentru a rezista un anumit numar de cicluri. De exemplu, in mod impotetic putem spune ca o masina este gandita sa reziste 1000 de cicluri de spalare. Asta, pentru o familie normala cu copii, ar dura putin peste 2 ani.