Cand si cum se face schimbarea uleiului masinii. Cat costa?

In fata costurilor atat de mari, desi, in principiu, multi soferi sunt prizonieri ai serviciului oficial la care recurg, astfel incat sa nu piarda garantia masinii, de indata ce se termina, incep sa caute optiuni mai economice.

Cel mai recomandat este schimbarea uleiului intr-un atelier, dar cum nu este ceva complex, cu cateva sfaturi il puteti schimba personal cu usurinta. Este necesar doar sa fiti foarte atenti si sa lucrati foarte atent, recicland uleiul uzat din masina noastra.

Mai intai de toate, este important sa retineti ca masina trebuie intotdeauna sa fie parcata pe un teren plat, niciodata pe un deal sau pe o panta, deoarece ar putea genera probleme. Apoi, trebuie sa se pregateasca instrumentele si ustensilele care vor fi folosite: cheie reglabila pentru filtrul de ulei (banda de metal), buloane, doua butoaie din plastic pentru a arunca uleiul, o palnie, uleiul necesar pentru inlocuirea si noul filtru de ulei pe care il vom pune.

Pas cu pas pentru a schimba uleiul masinii

Scoateti carcasa care protejeaza partea inferioara a autovehiculului si scoateti capacul din recipientul care contine uleiul, care se afla la partea inferioara din spatele motorului. Nu uitati sa asezati un recipient pentru a colecta vechiul ulei si scoateti filtrul cu ajutorul unei chei metalice inainte de a deschide.

Cand filtrul a fost golit, scoateti dopul inferior al uleiului astfel incat acesta sa cada in tambur. Pentru o extractie mai buna si mai rapida, se recomanda de asemenea sa desurubati dopul superior al rezervorului de ulei.

Lasati tot uleiul sa curga si apoi plasati noul filtru si dopul in care am golit acest fluid. Este recomandabil sa inlocuiti saiba care vine cu surubul de ulei, atata timp cat o avem.

Continuati sa umpleti masina cu noul ulei – mai bine ajutandu-ne de o palnie, verificand nivelul putin cate putin cu joja.

Inlocuiti carcasa de protectie inferioara.

Cat costa schimbarea uleiului?

Serviciile de schimbare a uleiului si a filtrelor la reprezentantele oficiale au un pret foarte diferit de cel practicat de atelierele independente care sunt imprastiate in jurul oraselor. In plus, chiar si in cazul reprezentantelor oficiale, pretul variaza in functie de modelul masinii si de kilometrajul vehiculului, deoarece cu cat mai mult ati rulat, cu atat mai mult trebuie sa-l schimbati.