Cand si cum sa le vorbesti copiilor despre sexualitate?

Pubertatea

Pubertatea este acea perioada din viata in care corpul se schimba, iese din copilarie si incepe sa capete caracteristicile sexuale ale adultului. Fetelor le cresc sanii si le incepe ciclul menstrual. Baietilor le creste barba si Ii se schimba vocea. Acestea sunt manifestarile cele mai curente care se produc in timpul acestei perioade extrem de agitate.

Sexualitatea

Dosarul nostru va ofera pagini informative si educative care abordeaza subiectul sexualitatii, explicandu-I copiilor. Veti gasi o informare clara asupra organelor genitale feminine  si a organelor genitale masculine.

Veti descoperi ca si in ceea ce priveste reproducerea, femeile si barbatii continua sa-si cultive diferentele, drept dovada, ciclul menstrual  Ia femei si producerea spermatozoizilor la barbati.

Fiziologia reproducerii

La inceput era barza… Apoi albinele si florile… Din fericire, astazi parintii au inceput sa evite din ce in ce mai mutt metafora bucolica. Cu toate acestea, abordarea subiectului „misterul vietii” ramane destul de delicat pentru parinti. De aceea va dam o mana de ajutor, informati-va sau lasati-i pe copiii dvs. sa se informeze si consultati fisele noastre referitoare Ia Niologia reproducerii, cum facem dragoste?, cum devine oul copil?, si nasterea?

Pronci pii le ereditatii

„Ochii ii ai de Ia taica-tau iar parul este al mamei tale”… Cine nu a auzit acest gen de remarci? Insa cum s-a intamplat sa am ochii tatalui meu si nu pe cei ai mamei? De ce nu am nici parul tatalui meu, nici pe cel al mamei, ci pe cel al bunicii? Si de ce sunt fata si nu baiat? In ce moment s-a decis acest lucru? Veti gasi toate raspunsurile Ia aceste intrebari in rubrica „Cu cine seamana el?” si „Fata sau baiat?”

Daca vreti sa fiti „toba” de carte in materie

Daca doriti sa favorizati deschiderea copilului dvs. spre acest camp al vietii relationale si flzice a sexualitatii, daca vreti sa-I intelegeti mai bine si sa-I pastrati, va propunem sa cititi si alte articole care va vor imbogati cu certitudine cunostintele… si vocabularul.

-Vorbind cu copilul despre sexualitate

-Cum alegem o carte pentru a vorbi cu copilul despre sexualitate? sau primul report sexual, trebuie sa acceptam totul in raporturile amoroase? sau BTS nu sunt o fatalitate.