Când este cel mai bun moment pentru a vizita Cipru

  • Sâmbătă, 8 Februarie 2020
  • Turism
Când este cel mai bun moment pentru a vizita Cipru Când este cel mai bun moment pentru a vizita Cipru

Insula Cipru, situată ideal în estul Mediteranei de Est, are ierni blânde și veri calde care fac din aceasta țară o destinația de vacanțe pe tot parcursul anului. Nu este niciodată un moment rău pentru a vizita și, de fiecare dată când mergeți, veți găsi plaje frumoase de nisip moale, 1000 de ani de istorie și de cultură, precum și o bucătărie excelentă.  Primăvara

Puteți experimenta o vacanta in Cipru la începutul primăverii, dar, în cea mai mare parte,veți gasi îo strălucirea caldă a soarelui mediteranean. Temperaturile din timpul zilei variază de la 15 ° C până la 28 ° C „perfecte” în aprilie.

 

Sfat: Sezonul turistic încă a început, astfel încât să puteți profita la maxim de plajele liniștite și atmosfera răcoroasă.

Temperaturile relativ mai reci sunt ideale pentru a participa la activități de aventură, de la caiac la snorkelling (cu costume de baie). Stânca grosieră și calcaroasă aici este un paradis al alpinistului.

Primăvara este cel mai bun moment pentru a experimenta natura, deoarece peisajul este în plină floare. 

Orhideele violet sălbatice fac o apariție rară la începutul lunii aprilie, iar peisajul accidentat este pictat în orice nuanță de verde.

Experiența naturii la maxim în unul dintre parcurile naționale ale insulei. Parcul național Akamas de pe coasta de vest a Ciprului este o zonă naturală protejată și are vedere la pitoresc Golful Chrysochou.

De asemenea, primăvara marchează cel mai mare eveniment din calendarul ortodox grecesc. Prietenii, familiile și turiștii sărbătoresc Paștele, care are loc în prima duminică după luna plină.

 

Pe măsură ce weekendul de Paște se apropie, Cipru devine un stup de festivități și sărbători. În Vinerea Mare, fiecare sat organizează o procesiune Epitafie cu tradiții proprii, unice. Sâmbătă la miezul nopții, are loc o petrecere uriașă, iar familiile se întorc acasă pentru o sărbătoare pentru a marca sfârșitul a 40 de zile de post.

Vară

Mai marchează începutul sezonului de vârf și turiștii încep să ajungă în masă. Pe tot parcursul verii, temperaturile se ridică până la 40 ° C. Cluburile de noapte, barurile și restaurantele devin pline atât de localnici, cât și de turiști, care se bucură de spiritul minunat de vreme și petrecere. Cipru găzduiește mai multe festivaluri de bere și vin în vară, inclusiv Limassol Wine Festival și Paphos Beer Festival . Sfat: iulie și august sunt cel mai bun moment al anului pentru scufundări și snorkelling, deoarece marea este ca o baie, atingând temperaturi de până la 33 ° C. Acest lucru atrage o gamă uriașă de specii subacvatice, de la broaște țestoase verzi până la razele albastre manta.

Dacă nu suporti căldura, îndreaptă-te către munții Troodos.Explorați mănăstirile ascunse și satele pitorești, cum ar fi Kakopetria, cu piatra centrală pietrată și cartierul medieval.

Toamnă

În septembrie, copiii din localitate se întorc la școală, iar turiștii se întorc acasă, așa că acesta este cel mai bun moment pentru a vizita dacă căutați liniște. Temperaturile continuă să fie calde și plăcute, și există șanse mici de ploaie. Septembrie este, de asemenea,când copilașul și țestoasele verzi ies din ouă și fac primii pași tentativi în mare. Du-te la Golful Lara pentru a urmări această experiență magică pentru tine.

1 octombrie marchează ziua în care Cipru a obținut independența față de britanici. Aceasta este o sărbătoare publică și insula sărbătorește cu festivaluri, parade și spectacole de către armată.

Pe măsură ce sfârșitul lunii octombrie se apropie, primele ploi încep să cadă. Peisajul uscat și arid devine întinerit, iar natura se bucură de o băutură binevenită. 

Iarnă

În noiembrie și decembrie, temperaturile scad rareori în cifre unice și pot atinge în continuare 18 grade. Furtunile de iarnă fac ca marea să crească dramatic, ceea ce oferă condițiile ideale de apă pentru pasionații de sporturi nautice.

Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a face drumeții, deoarece peisajul nu mai este atât de uscat și de crust, și vei fi însoțit de o adiere frumoasă, caldă.

Crăciunul și Anul Nou sunt sărbătorite cu bucuria și entuziasmul obișnuit din Cipru. De la sfârșitul lunii noiembrie, insula este împodobită cu copaci veseli de Crăciun, iar vânzătorii de stradă ies în cabine pentru a vinde cadouri și suveniruri, alături de dulciuri îmbibate cu sirop și carne la gratar.