Cand este bine sa schimbam anvelopele masinii

Daca aveti grija de ele, anvelopele pot oferi performante adecvate pentru o perioada considerabila de timp.

Cu toate acestea, in cazul in care masina nu mai raspunde asa cum obisnuia sau vibreaza mai mult decat de obicei, este posibil ca a venit timpul sa vina sa le schimbati. Ceea ce nu stim, este momentul exact pentru a face acest lucru.

Prin urmare, vom analiza aici cateva aspecte care ne vor ajuta sa descoperim cand trebuie sa schimbam anvelopele.

Desi nu exista o modalitate exacta de a sti cat timp va dura o anvelopa, putem lua in considerare cativa factori care vor prelungi durata de viata si kilometrajul unei anvelope. Designul, obiceiurile soferului, vremea, conditiile drumurilor si modul in care sunt ingrijite, sunt cateva dintre variabilele care ne vor face sa le putem folosi mai mult timp.

Cat de des se schimba anvelopeleCand vorbim despre viata utila a unei anvelope, trebuie sa ne uitam la doua aspecte: profunzimea modelului benzii de rulare a treptelor de centru si starea de sanatate a cauciucului in sine.In primul rand, o anvelopa trebuie sa aiba o adancime egala sau mai mare de 1,6 milimetri in desenele din cauciuc.

Notiunile de baza in acest punct de profunzime va depinde de anumiti factori, care, la randul sau, se schimba in functie de tipul de vehicul.

Durata de viata utila a anvelopeiKilometrajul parcurs nu este singurul factor determinant pentru a defini cand sa schimbati o anvelopa. Producatorii fac de obicei o serie de recomandari pe care trebuie sa le luam in considerare pentru a le defini. Unele dintre aceste puncte cheie sunt:

Ingrijirea adecvata prelungeste durata de viata a anvelopei.

Daca acordati atentie presiunii de umflare a anvelopei, uzurii etc., este posibila prelungirea durabilitatii.

Dupa cinci ani sau mai mult de utilizare, este necesara verificarea anvelopelor de catre un profesionist, cel putin o data pe an.

Maximul este de zece ani. Daca anvelopele nu au fost inlocuite la 10 ani de la data fabricarii, se recomanda inlocuirea lor cu altele noi, chiar daca este o masura de precautie si chiar daca acestea par a fi in stare acceptabila.