Din trusa unei iubitoare de machiaj nu va lipsi niciodata renumitul buretel care contribuie la aplicarea facila a fondului de ten sau a cosmeticelor de tip pudra. Astfel, pe cat este de indispensabil din trusa, pe atat de multa grija ar trebui sa-i acordam la fiecare utilizare.
Stim cu totii ca buretele de machiaj nu are un termen universal de valabilitate, astfel ca utilizarea acestuia poate avea loc pe termen lung, chiar si peste 3 luni. Totusi este recomandat ca buretelul de machiaj sa fie inlocuit dupa acest interval, dat fiind ca buretelul nu poate fi igienizat 100%, astfel ca randamentul acestuia va fi tot mai scazut dupa fiecare utilizare.
Cand vorbim despre igienizare trebuie stiut ca buretele de machiaj e necesar sa fie igienizat dupa fiecare utilizare, prevenind in acest mod impregnarea fondului de ten si a pudrei, lucru ce reduce eficienta si care face utilizarea lui tot mai dificila. De altfel, sa nu uitam ca si buretele de machiaj poate fi cu usurinta un mediu excelent pentru dezvoltarea bacteriilor care vor ajunge ulterior pe ten. Asadar, in timpul uscarii acestuia, dar si al pastrarii, buretelul trebuie depozitat cu atentie, in medii lipsite de umiditate sau de contact cu exteriorul. Cea mai buna metoda prin care puteti usca buretelul este pe un prosop amplasat deasupra unei surse de incalzire, care in acelasi timp sa fie si acoperit cu o carcasa de protectie. 1. Ghid de bune practici pentru curatarea pensulelor de machiaj
Curatarea pensulelor de machiaj nu este nicicum o sarcina dificila, dar poate fi anevoios atunci cand vorbim de un numar mare de pensule sau de farduri extrem de rezistente care s-au impregnat pe acestea, ca sa fie curatate si igienizate pe deplin, intr-un timp cat mai scurt.
Totusi, cu cateva trucuri de baza poti reusi si tu sa duci la bun sfarsit curatarea pensulelor intr-un timp record, fara sa le degradezi in acelasi timp.
Ghid de bune practici pentru curatarea pensulelor de machiaj
l “Inmuierea” pensulelor
Cand ai pensule extrem de murdare sau intr-un numar extrem de mare, tehnica “inmuierii” poate fi extrem de eficienta, mai ales daca nu-ti doresti sa ai contact cu detergenti extrem de agresivi. De exemplu, benzina pentru curatarea hainelor de piele este cel mai eficient solvent pentru curatarea pensulelor, insa disponibilitatea sa este redusa. Inmuierea pensulelor in acest tip de benzina ar trebui sa se realizeze timp de doar cateva secunde, dupa care acestea ar trebui scoate imediat. Cand vorbim de apa si detergent e recomandat sa tii pensulele in apa cel putin 155 minute.
l Curatarea periodica
De altfel, curatandu-ti pensulele dupa fiecare utilizare poti preveni murdarirea accentuata a acestora si depunerea unor eforturi multiple.
l Utilizarea unor instrumente de curatare
Pe piata vei gasi si o serie de instrumente de curatare din silicon cu ajutorul carora sa elimini reziduurile prin miscari circulare, instrumente care contribuie la igiena rapida a acestora.