Buna dispozitie in viata de zi cu zi

Cand va intoarceti acasa, sanatatea bebelusului este centrul preocuparilor.Pentru parinti, totul este nou in ceea ce priveste ingrijirile si igiena,cum ar fi schimbatul, culcatul, imbracatul si chiar pregatirea camerei bebelusului.Masajul micutului dumneavoastra poate fi o cale de comunicare originala care-i ofera siguranta,il linisteste si-i dezvolta capacitatile motrice.Idei si staturi…

„Bube” mici si mari

De la fese rosii pana la otite,lasand deoparte dintii care cresc, sunt atatea „bube” mici, ca uneori nu mai stiti cum sa o scoateti la capat cu ingrozitoarele crize de plans, care va sfasie inima.Dar,cateodata, „buba” este mai grava decat pare si, in ciuda dragostei voastre,micutul nu va putea trece prin aceasta situatie fara ajutorul unui medic.

Jurnalul bebelusului

Dupa ce am inotat noua luni in refugiul uterin,descopar lumea,cercetez si comunic. De la primul tipat pana a primele fraze, alcatuiti-mi jurnalul intim si urmariti-mi evolutia de la 0 la 4 ani.

O lingurita pentru mami, o lingurita pentru tati…

Fie ca este vorba despre sanul matern sau, mai tarziu, gustand primele compoturi,din primele momente ale vietii un copil dobandeste sau nu obiceiuri alimentare sanatoase pentru viitorul lui, pentru cresterea si evolutia lui. Ce lapte sa alegeti pentru prima inghititura:laptele matern, laptele praf sau alte tipuri de lapte?

Incepand din lunile 3-4, necesitatile alimentare ale copilului se diversifica. Cazand de acord cu pediatrul,il veti face pe copilul dumneavoastra sa descopere varietatea si bogatia gusturilor, a amestecurilor si savorilor: cereale pentru copii, sucuri de fructe, mici supe, legume pasate si pireuri gata preparate. Ii vor placea legumele si fructele?Nu uitati apa si bauturile!Nu aveti nici o idee pentru masa bebelusului?Consultati meniurile noastre pentru cei mici pentru a gasi retete potrivite.

Evolutia bebelusului

Primele etape ale vietii sunt, de asemenea, cele mai importante.Ele conditioneaza in mare parte definirea ulterioara a personalitatii.De la primele comunicari pana la dezvoltarea vorbirii, vederii, gustului si inteligentei, bebelusul este deja un adult in devenire.

Descoperirea lumii

El vrea sa descopere lumea, intreaga lume. Dar atentie, casa poate ascunde numeroase pericole.Trebuie sa stiti sa preveniti accidentele casnice.Curand, casa devine prea mica pentru a satisface curiozitatea copilului! Dar cum sa va organizati astfel incat nesupravegherea sa nu fie ocazia unui adevarat dezastru… Reluarea serviciului se apropie si, iata, porniti intr-o cursa neinfranata pentru a gasi o posibilitate de a-I supraveghea. Descoperiti diferite solutii si avantajele acestora pentru ca el sa creasca in cele mai bune conditii.

Graficul cresterii

Graficul greutatii si cel al inaltimii ii dau medicului posibilitatea sa urmareasca evoutia individuala a copilului dumneavoastra.Greutatea si inaltimea trebuie sa fie controlate in mod regulat, cel putin din trei in trei luni pana la 2 ani.Evidenta acestora se poate apoi rari: din sase in sase luni pana la sase ani si cel putin din doi in doi ani pana la pubertate.