Brasov promovat pe BBC

  • Miercuri, 5 August 2020
  • Turism
  • Publicat de
Brasov promovat pe BBC Brasov promovat pe BBC

Patru videoclipuri promotionale ale Brasovului, un oras din centrul Romaniei, vor fi difuzate timp de trei luni pe BCC World, anunta Primaria Brasov.

Videoclipurile sunt opera lui Charlie Ottley, prezentatorul si producatorul serialului documentar Wild Carpathia.

„Campania noastra anterioara, care a durat doar o luna, a dublat numarul de turisti straini care au auzit de Romania. Va fi cea mai mare campanie de promovare cu privire la Brasov si Romania de pana acum. Faceti activitatea Ministerului Turismului, care a fost prins de criza Covid-19 fara reactie. Exista o criza turistica internationala, iar consecintele acesteia pentru Romania vor fi grave anul viitor. Ceea ce faceti va ajuta nu numai Brasovul, ci si intreaga tara”, a declarat Charlie Ottley in cadrul unei conferinte de presa a Primariei.

Pentru a ajunge in acest oras minunat zburati pana in capitala, Bucuresti, de unde puteti opta pentru una din cursele speciale catre Brasov. Conform aplicatiei rute auto veti avea de calatorit 160 de kilometri, aproximativ 2,5 ore.

Ottley considera ca perioada 1 august - 31 octombrie, cand videoclipurile vor fi difuzate pe BBC World, este cea potrivita pentru viitorul sezon turistic, deoarece este perioada cand majoritatea turistilor straini isi programeaza vacanta.

Cele patru videoclipuri au fost create special pentru BBC. Au 30 de secunde fiecare, cu o versiune in limba engleza si in limba romana.

Videoclipurile prezinta diverse detalii despre Brasov, prezentate ca o „poarta de intrare in Transilvania” si „unul dintre cele mai vibrante orase ale Europei”.

In cadrul campaniei, postul de televiziune va realiza si un chestionar, ale carui rezultate vor fi oferite municipalitatii pentru a evalua nu numai impactul campaniei, dar si perceptia publicului asupra Brasovului si Transilvaniei.

Al cincilea si ultimul episod din serialul Wild Carpathia - Winter is Coming - a fost lansat la Brasov si a oferit orasului un numar mare de turisti. Municipalitatea a sustinut realizarea episodului al patrulea si al cincilea din serie.

De asemenea, a inchis un contract pentru doua filme care au prezentat Brasov - unul de sase minute si celalalt de 90 de secunde. Filmele vor fi folosite si pentru activitati promotionale.