Bolile transmisibile sexual

Bolile transmisibile sexual privesc pe toata lumea. Bolile transmisibile sexual sunt extrem de frecvente.

 

Nu va tratati niciodata singur.

 

Bolile transmisibile pe cale sexuala pot avea consecinte grave.

 

Informati-va!

 

Ele sunt transmise, in special, pe cale sexuala, dar pot se transmite, de asemenea,

prin sange (in special de la femeia insarcinata la copil).

Cele 8 boli enumerate mai jos sunt numai exemple.

Numai medicul va putea stabili diagnosticul si prescrie tratamentul adecvat.

 

Aceasta inseamna Sindromul Imuno-Deficientei bobandite. Aceasta boala grava se datoreaza unui virus HIV (Virusul Imunodeficientei Umane) care distruge celulele sistemului de aparare al organismului sau ale sistemului imunitar.

 

Fara aparare, individul contaminat cu 5.I.D.A. poate sa contracteze infectii

grave si unele forme de cancer. Nu orice persoana contaminata cu HIV va dezvolta

 

in mod obligatoriu imediat boala, dar uneori, chiar dupa o perioada lunga, ea poate totusi transmite virusul. La 2-3 luni dupa contaminare, anticorpii anti-HIV sunt detectabili in sange. Persoana contaminata este numita atunci seropozitiva HIV.

 

Condi lornele

 

Numite, de asemenea, „creste de cocos”, ele se datoreaza unor virusi, virusii de papilloma. Leziunile pot fi vazute cu ochiul liber. Acestea sunt un fel de negi situati pe vulva, in vagin, pe penis sau anus. Uneori, leziunile sunt, totusi, situate la nivelul colului uterin si nu pot fi detectate decat prin consult ginecologic. Pentru a te debarasa de condiloome, acestea trebuie distruse dar, din pacate, virusul este vivace si recidivele sunt totdeauna posibile. Riscul major este transformarea unor astfel de leziuni in cancer, in special a celor localizate la nivelul colului uterin.

 

 

Cauza acestuia este tot un virus. Herpes Simplex tip 2 (HSV2). Acesta se contracteaza, in principal, prin raporturi sexuale. In momentul nasterii, femeia il poate transmite copilului. Cum apare herpesul? Dupa o perioada de incubatie fara simptome, la suprafata aparatelor genitale se formeaza mici vezicule. Acestea ulcereaza rapid si devin foarte dureroase. Dupa tratament, leziunile dispar, dar aceasta nu inseamana vindecarea totala. El poate recidiva, iar riscurile de contaminare persista.

 

Clamidiozele

 

Raspunzatoare pentru acestea este o bacterie numita Clamydia Trachomatis. Ca multe alte boli cu transmitere sexuala, infectia este genitala si urinara, provocand scurgeri discrete si usturimi la urinare, cat si dureri la baza abdomenului. Pentru a o trata, trebuie administrate antibiotice. Netratata, infectia poate invada mai profund organele genitale si provoca sterilitate.

 

Sifilisul

 

Agentul generator este o bacterie – Treponema Palida. Prima manifestare vizibila a sifilisului este un sancru, nedureros, situat pe glandul barbatului sau la interiorul labiilor vulvei la femeie. Netratat, sancrul dispare repede, dar boala persista. In acest caz se va dezvolta un sifilis secundar, marcat prin leziuni cutanate si nervoase, cat si prin leziuni ale organelor interne.