Beneficiile unui hidratant facial cu SPF

Beneficiile unui hidratant facial cu SPF Beneficiile unui hidratant facial cu SPF

Speram ca, pana acum, ati auzit cat de importanta este protectia solara pentru sanatatea generala si aspectul pielii voastre. Purtarea de protectie solara in fiecare zi este o parte cruciala a rutinei dvs. de ingrijire a pielii si, fara ea, expuneti pielea sensibila pe fata dvs. la daune inutile provocate de expunerea la soare.

In rolul sau crucial, protectia solara va protejeaza pielea de razele ultraviolete daunatoare ale soarelui, care apar sub doua forme - razele UVA si UVB. Razele UVA sunt asociate cel mai frecvent cu imbatranirea pielii; aceste raze provoaca linii fine, riduri si pete de varsta care fac pielea sa para prematur mai in varsta. 

Razele UVA au capacitatea de a trece prin sticla, ceea ce inseamna ca pielea ta este expusa in timp ce conduci si stai sau stai in fata ferestrelor, cu jaluzelele deschise. Razele UVB sunt cele mai frecvent asociate cu arsurile solare. Spre deosebire de razele UVA, fasciculele UVB nu pot trece prin sticla. 

Atat razele UVA cat si cele UVB sunt cancerigene (cauzatoare de cancer), motiv pentru care ar trebui sa investesti intr-o protectie solara care ofera protectie cu spectru larg impotriva ambelor tipuri. Chiar daca aveti pielea mai inchisa sau bronzata in loc sa arde, cancerul de piele este nediscriminatoriu si poate fi diagnosticat pentru orice varsta.

Protectia solara iti mentine pielea mai sanatoasa si in alte moduri. Protejeaza pielea sensibila impotriva arsurilor solare si reduce aparitia daunelor solare - decolorari si pete intunecate, piele infundata sau piele si riduri. Aceste protectii va ajuta pielea sa mentina in general o tonus mai uniform. Pe https://foxi.ro/articol/creme-spf gasesti cele mai bune creme cu protectie solara pentru toate tipurile de piele.

Reduce riscul de cancer Din fericire, protectia solara este foarte eficienta in reducerea riscului de a dezvolta o varietate de cancere de piele, in special melanomul. Acest tip de cancer de piele este cunoscut a fi extrem de agresiv si poate pune viata in pericol pentru multe femei, in special pentru cei de la 20 de ani. Cu toate acestea, trebuie sa aplicati protectie solara zilnic pentru a vedea protectia cumulata in zilele si lunile.

Pielea protejata de soare printr-un hidratant facial cu SPF poate ajuta la pastrarea capacitatii de productie de colagen. Retentia de umiditate in piele este de altfel epuizata de la expunerea la soare. Pielea creeaza colagen. Cu capacitatea mentinuta a pielii de a crea colagen, pielea nu numai ca poate aparea hidratata, ci si mai putin predispusa la liniile fine si la riduri.

Un bun hidratant facial cu SPF poate reduce situatia dezvoltarii carcinomului pielii.

Folosirea unui hidratant facial cu SPF poate reduce sansa ca procedurile laser sau cosmetice sa fie necesare pentru a corecta deteriorarea care a fost deja cauzata de piele.

Ca parte a procesului natural de imbatranire a pielii, multe persoane experimenteaza decolorarea prin anumite zone ale pielii. Aceste zone decolorate ale pielii pot fi reduse printr-o protectie adecvata impotriva soarelui prin utilizarea de produse hidratante faciale care contin SPF.

Folosirea unui hidratant facial bun cu SPF este, de asemenea, o modalitate eficienta de a reduce cantitatea de produse utilizate in rutina ta zilnica de ingrijire a pielii. In loc sa folosesti un hidratant facial si sa aplici peste el un produs de protectie solara, este mult mai simplu sa le combini pe cele doua si sa folosesti un produs pe piele care sa-l protejeze pe deplin.