Beneficiile somnului asupra stilului de viata

Regula de baza prevede faptul ca orice om ar trebui sa aiba un program de somn de cel putin 7 ore. Specialistii considera ca acest interval este limita perfecta astfel incat corpul sa se incarce cu intreaga energie de care are nevoie pe parcursul unei zile, fizic si mental, dar si perioada suficienta in care pot preveni ca organismul sa devina lent, letargic.

Chiar daca o portie de somn este binevenita oricand, tot specialistii arata prin studiile lor ca nu exista somn mai odihnitor decat cel pe perioada noptii, cand de altfel e mai multa liniste si armonie pentru un somn asa cum se cuvine.

Asadar este bine sa ne ducem la culcare atunci cand trebuie, la o ora adecvata, evitand sa ne lasam prada muncii excesive peste program sau a tentatiilor care ne obosesc psihicul, astfel incat sa beneficiem de toate avantajele somnului.

 

Un somn de calitate ne va creste intotdeauna productivitatea si starea de spirit. Astfel, dupa un somn linistit vom fi mai receptivi si ne vom putea duce sarcinile cu mai multa usurinta la bun sfarsit.

De asemenea, el este cheia unei mai bune organizari, cat si a unui organism sanatos, gata sa raspunda unor noi provocari cu succes, zi de zi.