Beneficiile pentru sănătate ale mierii despre care probabil nu ați auzit niciodată

Mierea este un sirop natural dulce care nu are nevoie de prezentare. Procesul de fabricare a mierii este destul de simplu de înțeles, albinele adună nectaruri din diverse flori și plante, le duc înapoi în stupul lor și le regurgitează. Mierea este depusă ulterior în compartimente minuscule de ceară hexagonale din stup, care sunt numite faguri.

Nenumărate soiuri de miere depind de culoare, gust și miros și de tipul de floare din care a fost făcută. Cele mai faimoase dintre acestea includ mierea crudă care este vândută direct după ce a fost colectată din stup și trece printr-o procesare mică sau deloc. Mierea crudă conține o cantitate medie de 80% zahăr cu urme de drojdie, polen și ceară. Istoria notează că acest tip de miere a fost folosit pe scară largă ca remediu popular în spitale pentru tratarea rănilor și vindecarea bolilor. Mierea procesată se numește miere pasteurizată pe care o vedem în magazine și o avem în cămară.

Beneficiile consumului de miere:

Știința modernă a avut destul succes în dezvăluirea beneficiilor pe care le are mierea. Mierea a fost folosită în diverse scopuri, cum ar fi:

  1. Ca furnizor sănătos de nutrienți: mierea conține zero grăsimi, urme de proteine ​​și fibre, cantități sănătoase de calorii și carbohidrați împreună cu zahăr pur și organic care conține riboflavină și cupru. Promovează sănătatea unei ființe umane. 
  2. Ca amplificator de energie: mierea este un alt nume pentru un îndulcitor natural care reglează mai multe cantități de energie decât băuturile energizante sau cofeina. Zaharurile naturale sunt bune pentru exerciții fizice și pentru îmbunătățirea performanței atletice prin menținerea mușchilor. În plus, previne, de asemenea, oboseala și rigiditatea musculară. 
  3. Ajută la vindecarea arsurilor: Mierea conține o concentrație mare de glucoză și fructoză care acționează ca un remediu natural pentru răni și arsuri. Proprietățile naturale acționează și ca un antibiotic și vă protejează rănile de infecții. 
  4. Pentru pierderea în greutate: Combinarea mierii cu apă călduță este remediul perfect pentru a reduce grăsimile în exces din organism, fără a vă afecta apetitul și foamea. Consumul înainte de culcare este excelent pentru arderea grăsimilor în timpul somnului și vă ajută să obțineți o noapte de somn mai bun. 
  5. Pentru a calma tusea: În timp ce medicamentele pentru tuse și efectele lor secundare sunt bine cunoscute și recunoscute de medici și pacienți, înlocuirea medicamentelor cu miere este o opțiune de tratament mult mai eficientă. Proprietățile antimicrobiene și antibacteriene calmează gâtul și ucid bacteriile care au cauzat infecția. În plus, ingerarea mierii nu are efecte secundare asupra sănătății tale. 
  6. Îți îmbunătățește pielea: conținutul de zahăr din miere este excelent și ca hidratant corporal și oferă pielii tale o strălucire naturală. Îndepărtează toate celulele uscate și moarte ale pielii producând altele noi pentru a înlocui acele plasturi moarte. Multe companii producătoare de produse de înfrumusețare și mărci vând miere ca un scrub pentru a-ți exfolia pielea și a-ți hrăni pielea cu apă. De asemenea, vă înmoaie pielea și acționează ca un antiinflamator după exfoliere.