Beneficiile mersului pe role

Beneficiile mersului pe role Beneficiile mersului pe role

Cand vine vorba de sport, cea mai importanta cerinta este sa vrei sa fim sanatosi si sa ne distram. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa obtineti o pereche de role si sa cautati o zona asfaltata neteda, pentru a incepe sa practicati. Este foarte important sa purtati o casca si imbracaminte de protectie (cotiere si genunchiere) pentru a evita leziuni provocate de o posibila cadere.

Atunci cand mergem pe role, picioarele sunt expuse in principal. Fesierii si aductorii fac o munca foarte intensa. O miscare buna a bratelor este foarte importanta, astfel incat talia si partea superioara a corpului se misca intr-un mod agil, echilibrand miscarile picioarelor.

Beneficiile mersului pe role

Practica rolelor poate oferi diferite avantaje:

Este o activitate fizica completa. Acesta pune majoritatea muschilor corpului in joc si imbunatateste sanatatea generala.

Ajutati sa pierdeti greutatea: doar 30 de minute la o intensitate moderata si puteti arde intre 250 si 300 de calorii. Consumul de energie este similar cu cele din sala de forta, dar fara impact asupra articulatiilor.

Tonifica picioarele, abdomenului si fesele. Chiar si extremitatile superioare si umerii sunt exercitati atunci cand patinati cu o intensitate mai mare.

Imbunatateste functionarea cardiorespiratorie. Creste rezistenta, echilibrul si intareste plamanii si inima, si activeaza circulatia sangelui, imbunatatind absorbtia nutrientilor la celulele din tot corpul.

 

Fiind un exercitiu aerobic va activeaza inima, permitandu-i sa pompeze mai mult sange in intregul organism, oxigenand organele si creierul. Aceasta va creste eficienta in functionare a fiecarui sistem corporal.

Deoarece toate exercitiile aerobice activeaza circulatia sanguina, puterea inimii si capacitatea pulmonara. Inima creste capacitatea de pompare, astfel incat ritmul cardiac va fi redus cand va aflati in repaus. Avand o mai mare capacitate pulmonara va permite sa profitati mai bine de oxigenul prezent in aer.

Poate fi practicata de oameni de diferite varste (cu exceptia adultilor in varsta din cauza riscului de cadere). Multi adulti se distreaza cu aceasta activitate intr-un ritm moderat.

In intreaga lume, 6 din 10 persoane care folosesc rolele sunt femei.