Beneficiile filtrelor in editarea foto-video

In timp ce pentru unii editarea foto-video nu este nicidecum o operatiune facila, ci mai degraba una care necesita o serie de cunostinte, timp si mult exercitiu practic, altii asociaza editarea cu falsitatea de pretutindeni.

In toate aceste lucruri este si o farama de adevar dar in fond, editarea materialelor contribuie la transformarea unor creatii in adevarate piese de arta, care ne incanta sa le surprindem in mediul online sau in propriul nostru potofoliu. Iata care sunt cele mai importante beneficii ale editarii foto-video.

 

l  Corectarea unor greseli

Sa gresesti este perfect uman. Iar mai presus de toate, gresind ai sansa de a invata si de a preveni repetarea acestor greseli. Asadar, filtrele pot contribui astfel incat sa se restabileasca un balans optim si sa se elimine cu usurinta o serie de greseli tehnice sau vizuale.

 

l  Expunerea entuziasmului

Prin aplicarea unor filtre se poate evidentia cu mai multa usurinta o serie de elemente, emotii sau detalii care si-ar pierde din “entuziasm” in forma naturala a materialelor.

Nu e de mirare de ce suntem atat de atrasi de aceste materiale din Social Media, mai mult sau mai putin editate.

 

l  Cresterea atractivitatii

In lipsa unor efecte, foarte multe capturi ar putea parea extrem de banale, iar atractivitatea ar scadea simtitor. Practic, filtrele sunt principalul motiv pentru care materialele cretive au atat de mult succes in zilele noastre.