Beneficii pentru sanatate ale Grapefruitului

Când vedeți acest fruct suculent pe culoarul produsului, palatul dvs. fie salivează, fie se îndoaie chiar la vederea grapefruitului. De ce? Are un gust ușor amar și acru, care nu îl face cel mai frumos fruct de digerat dintr-o dată. Soiurile de pulpă roz, roșu și alb sunt pline de vitamine și minerale, care se adaugă doar numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Acest fruct în formă de lună este bogat în vitamina C și este plin de beneficii destul de neașteptate pentru sănătate.

Crește metabolismul

Când doriți să slăbiți, grapefruitul este fructul la care ar trebui să ajungeți. Un metabolism ridicat va continua să ardă grăsimile chiar și atunci când se odihnește. Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food în 2006 a concluzionat că persoanele care au doar o jumătate de grapefruit înainte de fiecare masă și nu au făcut alte modificări dietetice, au pierdut în medie aproximativ 3 kilograme și jumătate într-o perioadă de 12 săptămâni.

Lauren Blake, dietetician înregistrat la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio, a declarat: „Deși grepfrutul nu are proprietăți magice de ardere a grăsimilor, este sărac în calorii și este o sursă bună de fibre, care ne ajută să ne menținem sătul mai mult timp luând mai mult timp pentru digestie. ... Grapefruitul are, de asemenea, un conținut ridicat de apă, care vă poate ajuta să vă simțiți plin și să rămâneți hidratat.

Întărește sistemul imunitar

Este cunoscut faptul că fructele bogate în vitamina C întăresc și susțin sistemul imunitar, deoarece funcționează cu alți micro-nutrienți pentru a oferi hrană regulată organismului. Prin urmare, este mai bine să mențineți niveluri bune de vitamina C pentru a reduce severitatea simptomelor de răceală. Acest lucru este crucial deoarece controlează alergiile, deoarece acționează pentru a reduce nivelul de histamină. „Grapefruitul este abundent în vitamina C, care ajută la susținerea sistemului imunitar”, explică Blake. „Jumătate din grapefruit oferă aproximativ 78% din aportul zilnic recomandat de vitamina C.”

Reduce riscul pietrelor la rinichi

Naringenina este cunoscută pentru gustul său amar de grapefruit, dar lăsând-o deoparte, rețineți că s-a constatat că previne cu succes formarea chisturilor renale. Un raport publicat de AlphaGalileo.org arată că compusul natural reglează proteina PKD2 care este cauza afecțiunii. Efectele antioxidante și antiinflamatorii ajută la prevenirea formării chisturilor, dar pot reduce și umflarea rinichilor cauzată de retenția de lichide. Dacă beți zilnic până la un litru de suc de grapefruit, acesta va ajuta la blocarea eficientă a formării chisturilor renale.

Reduce stresul

Nimeni nu a spus că trebuie să ingerați grapefruit pentru a vă bucura de numeroasele sale beneficii. Doar mirosul acestui citric poate ajuta la reducerea nivelului de stres și anxietate și depresie. Jurnalul japonez de psihofarmacologie a publicat un studiu în 1995 în care au descoperit că un parfum citric a restabilit imunosupresia indusă de stres și, de asemenea, a indus un comportament calm la șoareci.

Combate boala gingiilor

Doar două grapefruit pe zi pot ajuta la prevenirea și chiar inversarea daunelor cauzate de boala gingiilor. British Dental Journal a publicat un studiu din 2005 în care au demonstrat că aportul zilnic de grapefruit reduce sângerarea gingiilor la cei care suferă de boli ale gingiilor. Cei care au participat la studiu au arătat, de asemenea, o creștere semnificativă a nivelului lor de vitamina C, ceea ce ajută la repararea gingiilor. Potrivit lui Blake, vitamina C este crucială pentru gingiile sănătoase, ceea ce ajută la menținerea fermă a dinților în poziție.

Protejează împotriva cancerului

Iată un avantaj impresionant pentru sănătate. S-a constatat că vitamina C antioxidantă din grapefruit reduce riscul anumitor tipuri de cancer. În 2006, un studiu a fost publicat în Journal of Nutritional Biochemistry, unde au descoperit că grapefruitul ajută la repararea ADN-ului deteriorat în celulele canceroase de prostată umane. Naringenina stimulează repararea ADN-ului în aceste celule canceroase și ajută la protejarea organismului împotriva dezvoltării cancerului. „Dietele bogate în vitamina C, care este un antioxidant găsit în multe fructe și legume, cum ar fi grapefruitul, au fost legate de un risc redus de cancer de stomac, colon, vezică urinară, sân și esofag”, a spus Blake. Cu toate acestea, ea subliniază că aceste rezultate sunt specifice alimentelor bogate în vitamina C și nu doar suplimentelor.