Bauturi bune de consumat

 

A existat vreodată un timp în care să fi fost așezat acasă după o zi lungă, poate o zi de muncă foarte lungă în care stresul să fie prea real. Numeroase cafele trebuiau băute doar pentru a supraviețui zilei. Apoi, pentru a vă relaxa cu siguranță seara, aveți o dorință puternică pentru un pahar de vin minunat și răcoritor. Îți trece prin minte un gând că cafeaua, cu conținutul de cofeină pe care o are, nu poate fi bună pentru tine; doar cum vinul, o băutură alcoolică cu un conținut ridicat de zahăr trebuie să fie dăunătoare și organismului. Te-ar șoca să afli totuși că cafeaua și vinul (printre o serie de consumuri zilnice șocante) pot fi de fapt bune pentru tine? Desigur, acest lucru are în vedere că persoana le folosește cu moderație. Cu toate acestea! Lucrurile tale preferate la care ai considerat că renunți, îți pot îmbunătăți stilul de viață, starea generală de sănătate și metabolismul.

Vin rosu

În ciuda conținutului ridicat de zahăr, vinul roșu are de fapt unele beneficii semnificative pentru sănătate, care vă pot îmbunătăți semnificativ stilul de viață. Știați că un pahar de vin pe zi vă poate reduce riscul de boli de inimă? Mulți au emis ipoteza că vinul ar fi putut fi secretul din spatele paradoxului francez. Se știe că alimentele franceze au o cantitate mare de grăsimi saturate și, în timp ce aparent o dietă îndreptată spre cea a problemelor cardiace; bolile de inimă sunt o problemă relativ scăzută în Franța. Oamenii de știință au descoperit că consumul unui pahar de vin pe zi poate avea un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular al unei persoane. Rapoartele susțin chiar că doar un pahar zilnic poate reduce riscul de boli de inimă al unei persoane cu 30%. Vinul deține efecte antioxidante și antiinflamatorii semnificative și este de fapt excelent pentru curățare.

Alte beneficii?

S-a crezut că un pahar de vin roșu vă ajută nivelul de colesterol. Deși cuvântul colesterol poate trimite oamenii să alerge (doar ni s-a spus că colesterolul ridicat este rău pentru dvs.), știați că există colesterol HDL bun? Potrivit studiilor, consumul de unul sau două pahare de vin roșu pe zi poate crește nivelul colesterolului HDL cu până la 16%. Acestea au fost rezultatele unui studiu de patru săptămâni, este posibil ca, dacă studiul ar fi fost chiar mai lung, să vedem un număr mai mare aici.

Studiile au sugerat, de asemenea, că un pahar zilnic de vin roșu poate preveni chiar declinul creierului. Resveratrolul, un compus asemănător antioxidantului care poate fi găsit în vin, are efecte anti-inflamatorii și anti-oxidante semnificative asupra organismului. Particulele de proteine, beta-amiloidele, sunt o apariție frecventă în cauzele bolii Alzheimer. Conform studiilor, acest compus asemănător antioxidanților este util în prevenirea formării beta-amiloidelor. Resveratrolul, în doza corectă, poate avea și alte efecte pozitive asupra organismului. De exemplu, Resveratrol poate crește sensibilitatea la insulină, care pe termen lung poate avea efecte posibile în prevenirea diabetului. De asemenea, poate ajuta la combaterea durerilor articulare. Resveratrolul poate întări cartilajul și, la rândul său, va avea mai puține șanse de a produce daune. De asemenea, au început studii privind efectele resveratrolului în prevenirea și tratarea cancerului. Deși în prezent primim rezultate inconsecvente în acest domeniu, suntem plini de speranță pentru viitor.

Cafea!

Fiind una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume și a doua cea mai consumată băutură vreodată; v-ar face plăcere să descoperiți că cafeaua are unele beneficii semnificative pentru sănătate? Similar cu vinul, cafeaua are un nivel ridicat de antioxidanți. Pe lângă mulți nutrienți benefici, acesta poate fi considerat (cu moderare) ca o băutură sănătoasă.

Pentru a spune ceea ce este evident, datorită conținutului său de cofeină, cafeaua crește nivelul de energie și poate elimina senzația de oboseală. Cofeina acționează ca un blocant al neurotransmițătorului inhibitor din creier, adenozina. Blocarea acestui neurotransmițător permite niveluri crescute de neurotransmițători pozitivi, cum ar fi dopamina. Creșterea ratei metabolice, până la 11%, conform unor studii; cofeina poate fi o substanță excelentă pentru a vă ajuta să ardeți grăsimile. La consumatorii de cafea pe termen lung, acest efect poate scădea în timp, dar pentru cineva care se confruntă cu probleme semnificative de greutate, ar putea merita o lovitură.

Cafeaua poate avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra creierului. Alzheimer și Parkinson sunt două boli, frecvente și fără tratament. Deși metodele noastre de tratare a acestor boli s-au îmbunătățit de-a lungul anilor, încă ne lipsește în primul rând prevenirea bolilor. Acestea fiind spuse, studiile au arătat că consumul de cafea, împreună cu nivelurile active de exercițiu și alimentația sănătoasă, pot avea un efect excelent în prevenirea începerii bolii Alzheimer. Studiile au arătat chiar că acest lucru poate reprezenta un risc redus de până la 65%. În mod similar cu Alzheimer, consumatorii de cafea par să aibă un risc redus de boală Parkinson, între 32-60%, potrivit cercetărilor științifice.

Alte lucruri, cum ar fi combaterea depresiei, acordarea încrederii și o senzație generală mai fericită, pot fi obținute și din consumul unei cani de cafea pe zi. Să fim sinceri, are și un gust grozav. Sperăm că acum îți poți îndepărta vina atunci când te bucuri de aceste băuturi uimitoare, de fapt faci minuni pentru corpul tău!