Barbatii nu sunt inlocuiti de vibratoare

Barbatii nu sunt inlocuiti de vibratoare Barbatii nu sunt inlocuiti de vibratoare

Un roman recent al lui Chuck Palahniuk in care si-a imaginat un viitor distopic in care ,,un miliard de soti" sunt inlocuiti de un vibrator extrem de eficient. Orice ar crede barbatii, femeile nu folosesc vibratoare pentru a inlocui relatiile sexuale cu barbatii; multe femei doresc de fapt sa le foloseasca alaturi de partenerii lor, dar nu sunt deloc sigure despre cum sa-l aduca in discutie fara sa le declanseze nesigurantele. 

Vibratorii au mers in mainstream si in supermarket: candva au fost aprovizionate exclusiv din magazine pentru adulti si magazine inedite din mall-uri, vibratoarele pot fi acum gasite in magazine de sex feminist foarte bine luminate. Producatorii de prezervative Trojan si Durex vand dispozitive vibrante (atat vibratoare traditionale, cat si inele vibratoare) si s-a inregistrat un boom in randul dildo-urilor.

Si totusi jucariile sexuale raman un subiect tabu in multe relatii heterosexuale. Cercetarile arata ca aproape mai mult de o treime dintre femei au folosit vreodata un vibrator in timpul actului sexual - desi doar 10% raporteaza ca au facut-o recent - si doar 43% dintre barbatii heterosexuali au folosit unul la un moment dat, cu un partener. Aceste numere sunt mai mari decat au fost vreodata, dar sunt in continuare izbitor de mici. Click aici pentru mai multe.

 

Exista un motiv principal pentru acest lucru: barbatii sunt invatati nu numai ca penisul este simbolul valorii lor ca barbati, ci si ca falusul este totul cand vine vorba de sex. Daca se crede ca pornstream-ul normal, de exemplu, doar vederea unui penis al unui barbat ar trebui sa trimita o femeie intr-un afisaj operat de extaz si penetrarea ar trebui sa fie mai mult decat suficienta pentru a produce un orgasm feminin. Asadar, doar barbatii sunt de parere ca, daca penisurile lor nu aduc femeile la un punct culminant, ele trebuie sa fie inadecvate sarcinii.

Femeile sunt la fel de vulnerabile la ideea gresita, potrivit careia punctul culminant este atins numai prin penetrare este normal. Cand un pic de incredere nu ajunge, multe femei presupun ca este ceva in neregula cu ele. Dar, in ciuda asteptarii pe care orgasmul femeilor o are in urma si ca urmare a sexului penetrativ, o multime de cercetari arata ca majoritatea femeilor pur si simplu nu ating punctul culminant de la penetrare. Accentul pus pe orgasmele legate de penetrare ii fac pe barbati si femei sa se simta nesiguri - ceea ce face un sex cu adevarat ingrozitor.

Si chiar daca o femeie - printr-o minune - stie cat de normal este sa necesite o anumita stimulare suplimentara pentru a incepe, ea inca se confrunta cu provocarea de a aborda subiectul folosirii unui vibrator fara a rani ego-ul partenerului. Debby Herbenick de la Institutul Kinsey spune ca cercetarile ei indica faptul ca o multime de barbati au depasit de fapt fricile vibratoarelor - dar femeile inca isi fac griji pentru ceea ce cred barbatii. La urma urmei, femeile sunt invatate sa se ingrijoreze de astfel de lucruri; mai presus de toate, trebuie sa fim placuti.

Terapeutul, Kerner, recomanda cuplurilor sa cumpere un vibrator sau ca femeile sa le ceara partenerilor sa aleaga un vibrator pentru a-l folosi. Vibratoarele de cuplu precum We-Vibe, o jucarie subtire in forma de U, care se curbeaza in vagin si este purtata in timpul actului sexual, sunt o optiune deosebit de grozava, avand in vedere ca sunt concepute pentru a aduce ambilor parteneri placere - in plus, dupa cum spune Kerner, ,,nu arata ca niste penisuri mari si nu sunt la fel de amenintatoare". Lasand ocazional omul ,,sa conduca", astfel incat sa poata explora si dezvolta propria sa expertiza cu jucaria, il poate ajuta sa se simta mai controlat, spune el. Potrivit lui Kerner, cheia este sa tratezi jucariile sexuale ca pe o ,,completare a actului sexual, nu ca pe un inlocuitor".

Aceasta este o viziune utopica palpitanta, dar cand Shangri-la unui scriitor de sex este o aplicatie care faciliteaza comunicarea femeilor despre modul in care au orgasm, poate cel mai greu lucru de introdus in orice relatie sexuala nu este o jucarie sexuala. Poate este doar onestitatea sexuala.