Avantajele unui magazin online WordPress – WooCommerce

 • Duminică, 1 Mai 2022
 • Internet
 • Publicat de
Creare magazin WordPress WooCommerce Creare magazin WordPress WooCommerce

WooCommerce este un plugin (sau extensie) de comerț electronic, open source, pentru platforma populară WordPress. Este un produs gratuit pentru creare magazin online, simplu de administrat, flexibil, modular, ce dispune de funcții specifice care permit administrarea produselor, managementul stocurilor și comenzilor, plăți securizate, conectarea cu un curier etc.

WooCommerce este cel mai utilizat și apreciat plugin pentru platforma WordPress, fiind azi folosit, conform statisticilor, de aproape 30 % din platformele de shop online.

Fiind vorba despre un instrument care însumează multe funcții, prin care se poate obține un magazin online complet funcțional, WooCommerce vine cu multe avantaje. Printre cele mai importante le menționăm:

 • Este un instrument open source iar instalarea și utilizarea nu necesită costuri de licențiere.
 • Funcțiile de bază sunt extinse pentru a controla și administra un shop online, acoperind marea majoritate a domeniilor de activitate.
 • Există plugin-uri suplimentare gratuite sau contra cost, care pot oferi toate funcțiile necesare unui site ecommerce modern, sigur și performant.
 • Comportamentul pe dispozitivele mobile este nativ unul foarte bun, incluzând numeroase teme, module și pluginuri suplimentare, ce pot ajuta în a crește conversia și rata de vânzări.
 • Este un produs modular, ceea ce înseamnă că puteți folosi din funcțiile și opțiunile disponibile doar pe cele care sunt potrivite pentru tipul afacerii și îl puteți personaliza sau extinde după nevoi și pe măsură ce afacerea crește.
 • WooCommerce este sustinut de o echipă foarte mare de dezvoltatori care lucrează în permanență la dezvoltarea și îmbunătățirea produsului.
 • Platforma este apreciată și susținută de o comunitate impresionantă, care vă poate ajuta cu numeroase informații și modalități de a vă bucura din plin de cât mai multe dintre funcționalități.
 • Oferă opțional un CRM bun, care poate fi utilizat simplu și eficient chiar și de către persoane fără cunoștințe sau abilități tehnice.
 • Beneficiază de un nivel de securitate ridicat, în condițiile în care sunt respectate recomandările de update-uri periodice iar mediul de găzduire este securizat corespunzător.

Pentru a vă asigura o prezență cât mai vizibilă și cât mai competitivă este nevoie de servicii de creare magazin online sau realizare magazin virtual cât mai performante, prestate de o agenție cu experiență. În funcție de domeniul de activitate, de bugetul disponibil și de obiectivele urmărite, aveți la dispoziție mai multe variante și opțiuni de creare a unei platforme de vânzări online, adaptată obiectivelor. Fiecare magazin online trebuie să țină seama de specificul produselor vândute, de cel al pieței și al publicului țintă pentru care este creat.

Platforma WordPress si WooCommerce oferă o soluție complexă și completă de magazin online, rapid, sigur, versatil, personalizabil, simplu de administrat și gestionat, scalabil, care să poate fi adaptat oricărui tip de afacere. Soluția de ecommerce este potrivită atât pentru un start-up, cât și pentru o companie care are în ofertă mii de produse (sau servicii)