Avantajele și Dezavantajele unui Aparat de Ras Clasic

  • Luni, 27 Noiembrie 2023
  • Diverse
  • Publicat de

Există un aparat de ras mai bun decât cele de unică folosință, și dacă da, de ce?

Care sunt cu adevărat avantajele și dezavantajele aparatelor de ras de ras clasice?

În acest articol, veți găsi TOATE beneficiile aparatelor de ras clasice, precum și dezavantajele. Citind acest articol, puteți decide dacă acest tip de aparat de ras este pentru dumneavoastra.

Să începem! În primul rând, cum funcționează un aparat de ras clasic?

Aparatele de ras clasice au un mecanism încorporat de siguranță pentru a evita tăieturile accidentale; capul aparatului de ras se extinde dincolo de marginea lamei, ceea ce împiedică lama să intre în contact direct cu pielea.

Când aparatul de ras este ținut într-un unghi de aproximativ 30° față de piele, bara de protecție expune lama doar suficient pentru a tăia firele de păr și a funcționa eficient.

Lama aparatului de ras este ascuțită, deci nu trebuie să apăsați aparatul de ras pe piele. În schimb, tot ce trebuie să faceți este să-l deplasați ușor, folosind mișcări scurte pentru a preveni tăieturile și să urmați direcția firelor de păr.

Avantaje ale aparatelor de ras clasice:

Fără surpriză, există multe beneficii fantastice în utilizarea aparatelor de ras clasice, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru mediu. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare beneficiu:

Economie de costuri:

Utilizarea unui aparat de ras clasic este mult mai ieftină decât a unui aparat de ras de unică folosință – unul costă între 120-200 RON. În timp ce costul inițial este puțin mai mare, dacă aveți grijă de aparatul dvs. de ras din oțel inoxidabil, va poate tine o viață.

Chiar dacă schimbați o dată sau de două ori aparatul, veți cheltui în total 240-360 RON. Singurul lucru pe care trebuie să continuați să-l cumpărați sunt lamelele de ras incredibil de ieftine. Pentru un pachet de 100 de lame, veți plăti în jur de 32 RON (0,32 RON pentru o singură lamă).

Un calcul simplu ne arata ca un aparat de unica folosinta este mult mai costisitor in timp fata de un aparat clasic de ras.

32 RON dacă o schimbați de 3 ori pe lună 384 RON pentru întregul an 1920 RON pentru 5 ani

Acum să facem o estimare rapidă cât veți cheltui cu cele de unică folosință.

4 lame de ras de unică folosință Gillette costă 29,83 RON (7,46 RON fiecare). Una singură durează aproximativ 3-10 bărbieriri. Să zicem că vă bărbieriți de 2-3 ori pe săptămână.

Se recomandă să folosiți o lamă de ras de unică folosință nu mai mult de două săptămâni. Pentru o lună, aceasta înseamnă în jur de 3 lame de ras de unică folosință. Pentru un an (dacă una costă 7,46 RON), aceasta înseamnă aproximativ 268,44 RON. Pentru 5 ani, este 1342,20 RON.

Deși nu sună atât de mult, amintiți-vă că majoritatea oamenilor se bărbieresc de mulți ani.

O estimare pentru 50 de ani de utilizare a aparatelor de ras de unică folosință vs aparatelor de ras clasice:

Aparate de ras de unică folosință – 13.422 RON Aparat de ras clasic – 360 RON (dacă o schimbați de 1-2 ori) + lame 576 RON = 936 RON

În concluzie, aparatele de ras clasice sunt mult mai accesibile și durabile decât cele din plastic.

Reduce arsuri cauzate de lamă:

Știați că un aparat de ras clasic reduce șansele de a experimenta arsuri cauzate de lamă?

Aceasta se întâmplă pentru că aparatele de ras clasice au doar o singură lamă și oferă un nivel mai mare de control asupra unghiului în care este tăiat părul.

Un aparat de ras cu mai multe lame extrage și trage firele de păr, ceea ce duce la arsuri cauzate de lamă.

Deci, puteți evita atât firele de păr crescute în piele, cât și arsurile cauzate de lamă trecând la un aparat de ras clasic și practicând tehnica de bărbierit! Mai puțină iritație:

Cu cartușe de 3, 5 sau 12 lame, pielea dvs. este supusă de mai multe ori unei lame, ceea ce adesea provoacă mai multă iritație. Un aparat de ras clasic are doar o singură lamă, care cauzează mult mai puțină iritație pielii. Rezultat mai neted:

Mai multe lame nu înseamnă neapărat un bărbierit mai bun. O singură lamă ascuțită și curată poate face un bărbierit la fel de bun (dacă nu chiar mai bun și mai neted) decât orice cartuș cu trei sau cinci lame. Ca rezultat, bărbieritul se simte mai neted și mai eficient. Nici un fir de păr nu se va bloca între lame:

Aparatele de ras clasice sunt foarte ușor de clătit și nu se blochează. Dacă există prea multă cremă sau săpun de bărbierit, întotdeauna puteți o șurubați (deschideți partea de sus) și să o spălați cu puțină apă caldă.

În plus, există două fețe ale aparatului de ras, astfel încât să puteți întoarce aparatul de ras și să continuați cu o lamă nouă, ceea ce înseamnă – mai puține clătiri frecvente și mai puțin păr blocat între lame.

Sustenabil și cu puțină deșeuri:

Aparatele de ras de unică folosință sunt extrem de nesustenabile, deoarece sunt pentru utilizare o singură dată sau foarte pe termen scurt. Conform unui nou raport de Statista, 163 de milioane de consumatori NUMAI în SUA au folosit aparate de ras de unică folosință în 2018.

În cele din urmă, aceasta creează tone de deșeuri inutile pentru că sunt greu de reciclat. Asta pentru că aparatele de ras de unică folosință conțin materiale mixte (de obicei, plastic, silicon și oțel).

Cel mai bun lucru este că, chiar și dacă aparatul de ras clasic se rupe sau nu mai poate fi utilizat, nu conțin plastic și sunt 100% reciclabile.

Trecând la un aparat de ras clasic din oțel inoxidabil sau alama, veți înceta să mai aruncați aparate de ras de unică folosință, ceea ce va fi mult mai bine pentru mediu și pentru buzunarul dumneavoastră, de asemenea. Ușor de curățat:

Aparatele de ras clasice sunt extrem de ușor de întreținut. Există suficient spațiu pentru ca apa să treacă liber și să clătească orice reziduu.

Și cel mai bun lucru este că puteți mereu să o desurubați capul aparatului de ras clasic și să-l spălați în profunzime în câteva secunde.

Odată ce ați terminat de bărbierit, puteți usca aparatul de ras clasic și lama și să le păstrați într-un loc uscat. Dezavantaje ale aparatelor de ras clasice:

Necesită “un timp de acomodare”:

S-ar putea să aveți nevoie de puțin timp și de câteva bărbieriri pentru a vă obișnui cu el. Din fericire, puteți stăpâni bărbieritul cu un aparat de ras clasic destul de repede. Durează mai mult:

Pentru a evita tăieturile, trebuie să fiți mai încet și să fiți atent inițial, mai ales până vă obișnuiți. Asta înseamnă că bărbieritul ar putea dura puțin mai mult decât de obicei (la început).

Sunt posibile tăieturi și zgârieturi:

Dar acest lucru este valabil pentru orice alt aparat de ras. Dacă nu sunteți atent, vă puteți tăia chiar și cu cartușele și cele de unică folosință. Cheia este să nu vă grăbiți când vă bărbieriți cu un aparat de ras clasic. Necesită mai multă grijă:

Dacă doriți să îl păstrați pentru foarte mult timp, trebuie să aveți grijă suplimentară de el. Asta înseamnă mereu să-l uscați bine și să-l păstrați într-un loc fără umiditate. Chiar dacă este din oțel inoxidabil și nu ar trebui să rugină, vreți să vă asigurați că îl păstrați uscat pentru a vă dura cât mai mult timp posibil.

Limitări de călătorie:

Dacă doriți să zburați cu aparatul de ras clasic, trebuie să păstrați aparatul de ras și lamele în bagajul de cală. Dacă călătoriți cu bagaj de mână, puteți avea aparatul de ras clasic cu dumneavoastră în avion, dar nu și lamele. Acest lucru poate fi puțin enervant pentru că va trebui să căutați și să cumpărați lamelele, iar acestea nu sunt accesibile peste tot.