Avantajele si beneficiile puzzle-urilor

Avantajele si beneficiile puzzle-urilor Avantajele si beneficiile puzzle-urilor

Era digitala ne consuma, mai ales in mijlocul unei pandemii in care cursurile de telecomunicatii si online au functionat in mod regulat.

Inainte, petreceam o anumita cantitate de ore zilnice intre telefon si computer, dar astazi petrecem aproape intreaga zi pe asta pentru a putea lucra, a merge la cursuri sau pur si simplu pentru a putea comunica si a ne simti aproape de cei dragi ca odata cu pandemia nu ne-am putut bucura. Copiii sunt, fara indoiala, cei mai afectati: computer, telefon, tableta, televizor, jocuri video, printre altele.

Generatiile se schimba in bine si ne invata multe lucruri, dar nu suntem invechite si mai avem lucruri de invatat.

Puzzle, un joc pe care il purtam in memorie cu mare afectiune, ore si ore incercand sa punem impreuna o imagine. Stiati care sunt avantajele acestor jocuri? Pe https://conde.ro/jocuri-puzzle/ gasesti o selectie cu cele mai bune jocuri puzzle pentru copii si beneficiile acestora.

Sa vedem beneficiile:

-Imbunatatesc memoria vizuala.

-Ei dezvolta concentrare.

-Stimuleaza abilitatea spatiala.

-Imbunatateste dezvoltarea psihomotorie.

-Autocontrol si reflectie.

-Imbunatatiti stima de sine.

-Stimuleaza relaxarea.

-Imbunatatiti relatiile de familie.

Acestea sunt principalele beneficii, evident ca exista mai multe, dar va dati seama ca pe masura ce asamblati si dezasamblati.

Exista diferite tipuri de puzzle-uri si, intr-un anumit fel, exista pentru fiecare etapa a bebelusilor nostri:

Care sunt cele mai bune puzzle-uri in functie de varsta?

0 - 2 ani: trebuie sa aiba mai putin de patru piese. Chiar si bebelusilor li se pot arata puzzle-uri din doua piese si apoi le pot separa, astfel incat sa inteleaga treptat ca pentru a construi acea imagine trebuie sa puna ambele parti impreuna.

2 - 3 ani: pot fi jocuri de 4 pana la 12 piese, crescandu-si astfel dificultatea.

3 - 4 ani: se poate juca cu puzzle-uri de 12 pana la 22 de piese. Pot fi puzzle-uri de litere, cuvinte, mai ales atunci cand incep sa cunoasca si sa recunoasca alfabetul.

4 pana la 5 ani: seturi de 22 pana la 48 de bucati.

De la 5 ani: pot folosi seturi de peste 50 de piese.

Puzzle-urile sunt esentiale in primele etape ale dezvoltarii fiecarei persoane.

Efectuarea de puzzle-uri poate fi considerata ca un exercitiu complet al creierului, deoarece exercita atat partea dreapta, cat si partea stanga. Legea este responsabila de creativitate, emotii si gandire intuitiva; iar stanga este latura logica, obiectiva si metodica.

Cand faceti un puzzle, ambele parti trebuie sa comunice si sa lucreze impreuna, crescand functia cognitiva . Lobul occipital este zona in care creierul conecteaza culorile si formele si acesta este, de asemenea, activat. Exercitarea mintii ajuta la prevenirea declinului cognitiv.

Pentru a asambla un puzzle, vedem diferite piese si trebuie sa le plasam intr-o imagine mai mare. Efectuarea regulata a acestui exercitiu ne ajuta sa ne imbunatatim rationamentul spatial.

La Conde, avem un model pentru fiecare varsta, daca doriti sa revedeti modelele noastre, cu siguranta il veti gasi pe cel ideal pentru familia dvs. si copiii dvs.