Autoritățile din Macao au decis să închidă toate cazinourile locale

  • Joi, 13 Februarie 2020
  • Turism
Autoritățile din Macao au decis să închidă toate cazinourile locale Autoritățile din Macao au decis să închidă toate cazinourile locale

În total, 41 de cazinouri Macao, precum și teatre locale, cinematografe, săli de jocuri și cluburi de noapte vor fi suspendate timp de 15 zile.

Analistii se asteapta ca inchiderea afacerilor din Macao ar putea duce la pierderea cu 50% a veniturilor in primul trimestru al acestui an. Recuperarea din veniturile pierdute este probabil foarte lentă.

Nu este pentru prima dată când autoritățile au decis să închidă cazinourile din Macau, cu toate acestea afacerile nu au fost niciodată închise atât de mult timp. În total, există 10 cazuri confirmate de persoane cu coronavirus în Macao.

„Nu cred că cazinourile au vrut să se închidă, dar cred că și-au dat seama că este inevitabil”, a spus Alidad Tash, directorul executiv al companiei de jocuri de noroc 2NT8.

Cu toate acestea, criza s-a agravat zi de zi. În timpul Anului Nou, industria turistică locală a raportat o scădere de aproape 80%. 

În acea săptămână, cazinourile din Macau se umpleau de obicei cu mii de turiști din China continentală. Vacanța din acest an a fost cu totul alta.

Potrivit autorităților din Macao, nu a fost o decizie ușoară închiderea cazinourilor, deoarece din punct de vedere economic, închiderea nu este bună pentru niciuna dintre părțile implicate. Cu toate acestea, autoritățile au anunțat că este o măsură necesară din motive de sănătate publică.

Alidad Tash a spus că ultimele două cazuri de coronavirus în teritoriu au fost „foarte apropiate de persoanele din cazinouri”. „Unul a lucrat într-un cazinou [Galaxy], iar celălalt a fost șofer de autobuz” al Societății de Jogo de Macau, fondată de magnatul de jocuri de noroc Stanley Ho ”, a spus directorul.

Potrivit acestuia, închiderea va depăși două săptămâni, deoarece focarul de coronavirus pare departe de a stagna. Chiar dacă cazinourile Macau se vor deschide curând, Alidad Tash spune că „recuperarea va fi foarte lentă”. Acesta este un scenariu problematic, deoarece economia locală este practic centralizată în industria jocurilor de noroc.

Bugetul guvernamental pentru 2020, finalizat la sfârșitul anului 2019, cu câteva luni înainte ca focarul de coronavirus să treacă granița, a dovedit că economia locală rămâne dependentă de industria jocurilor de noroc: autoritățile se așteaptă să adune 91 de miliarde.

În ianuarie, veniturile cazinourilor din Macau au scăzut deja cu 11,3% în comparație

cu aceeași perioadă din 2019.

Cazinourile Macau au închis 2019 cu venituri de 292,46 milioane de patacas (aproximativ 32,43 milioane de euro),

cu 3,4% mai puțin decât anul precedent.

Macau,capitala mondială a jocurilor de noroc, este singurul loc din China, unde jocurile de noroc

în cazinouri sunt legale. sursa https://www.tourism-review.com/