Atractiile Transilvaniei

  • Marţi, 17 Noiembrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
cetatea Biertan cetatea Biertan

Una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei, Transilvania, isi pastreaza farmecul aparte rupt din basme. Pentru a descoperi cele mai frumoase obiective turistice recomandam folosirea propriului autovehicul si aplicatia distanta intre orase.

Sighisoara

Sighisoara / Schäßburg / Segesvár, pe langa faptul ca este locul de nastere al celebrului Vlad tepes asociat cu Dracula este ultima cetate medievala inca locuita nu numai in Transilvania, ci in intreaga Europa si, de asemenea, un sit al Patrimoniului Mondial din 1993. Sighisoara este unul dintre cele sapte orase fortificate. a Transilvaniei infiintata in secolul al XII-lea de sasi.

Sibiu capitala Transilvaniei

Sibiu / Hermannstadt / Nagyszeben, capitala Transilvaniei, fondata in secolul al XII-lea, a fost in ultimele noua secole nu numai cel mai mare si mai bogat dintre cele sapte orase fortificate stabilite de sasii din Transilvania, cunoscute in germana sub numele de Siebenburgen, important centru comercial cu 19 bresle si capitala culturala a regiunii.

Brasov

Brasovul este orasul care uneste si surprinde esenta Transilvaniei: spiritul inimitabil, frumusetea arestanta, cultura, legendele, miturile si armonia perfecta a modernitatii si a istoriei. Nu e de mirare de ce este considerata bijuteria regiunii si a intregii tari si de ce este una dintre destinatiile preferate ale turistilor.

Biserici rurale fortificate

Mai mult de 150 de biserici fortificate supravietuiesc pana in prezent (a construit initial 300) - cu o mare varietate de stiluri arhitecturale, sud-estul Transilvaniei este acasa , la cel mai mare numar de biserici existente fortificate din 12 - lea la 16 - lea secole. Mai mult, un grup format din sase sate sasesti si unul secuiesc sunt listate ca situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO: Biertan, Calnic, Darjiu, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor si Viscri.

Miercurea Ciuc

Renumit pentru berea Ciuc, entuziasmul pentru hochei si pentru a fi unul dintre cele mai reci orase din Romania, Miercurea Ciuc este un loc unic cu siguranta care merita vizitat in timpul sederii dvs. in Transilvania.

Alba Iulia

Alba Iulia este capitala judetului Alba, Romania, situata in vestul Transilvaniei, la aproximativ 100 km (62 mile) la sud de Cluj-Napoca si la 350 km (217 mile) nord-vest de capitala Romaniei, care este Bucurestiul

Biserica fortificata Biertan

Biserica fortificata Biertan, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1993 este cea mai puternica si fascinanta biserica medievala din Transilvania. Biertan este situat in partea de sud-est a Transilvaniei si situat in centrul Romaniei. Acest loc este o parte a judetului Sibiu si este situat la doar 30 km de Sighisoara, in timp ce este la 81 km distanta de Sibiu.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, a doua capitala a Romaniei, un oras cu o atmosfera tinereasca si dinamica, bistrouri si cafenele boeme, minunata arhitectura baroca si Art Nouveau, bogat fundal istoric, un loc plin de mistere si surprize.