Asociația Dorna Tismana organizează Atelierul "Redescoperă Gorjul: Antreprenoriat și Turism Cultural"

 • Vineri, 28 Iunie 2024
 • Turism
 • Publicat de
WebTurism WebTurism

Târgu Jiu, Gorj - 27 iunie 2024 - Asociația Dorna Tismana are plăcerea de a anunța organizarea Atelierului "Redescoperă Gorjul: Antreprenoriat și Turism Cultural", un eveniment esențial pentru viitorul turismului cultural din județul Gorj. Atelierul va avea loc pe data de 03 iulie 2024, ora 17:00, la Centrul de Tineret Târgu Jiu (strada Tudor Vladimirescu, nr. 17).

 

Acest atelier face parte din proiectul I.M.P.A.C.T - Inovare și Mobilizare pentru Promovarea Acțiunilor Culturale & Turistice, un proiect cofinanțat din bugetul Județului Gorj pe anul 2024. Proiectul I.M.P.A.C.T își propune să stimuleze dezvoltarea durabilă a turismului cultural în județul Gorj prin implementarea unei serii de acțiuni specifice, incluzând:

 • Organizarea de evenimente culturale: Festivaluri folclorice, concerte, expoziții de artă și meșteșuguri, târguri de produse tradiționale, spectacole de teatru și muzică etc.
 • Promovarea online și offline a resurselor turistice: Crearea unui website dedicat turismului cultural din Gorj, realizarea de materiale informative (broșuri, pliante, hărți), campanii de marketing online și offline, participarea la târguri de turism etc.
 • Sprijinirea antreprenoriatului cultural: Oferirea de consultanță și asistență pentru antreprenorii locali care doresc să dezvolte afaceri în domeniul turismului cultural, organizarea de cursuri de formare profesională, facilitarea accesului la finanțare etc.

 

Obiectivele Atelierului Atelierul "Redescoperă Gorjul: Antreprenoriat și Turism Cultural" va oferi participanților oportunitatea de a:

 • Descoperi comorile ascunse ale județului Gorj : De la frumusețea naturală a munților și a zonelor protejate la bogata istorie și cultură locală, Gorjul ascunde o multitudine de atracții turistice ce merită explorate.
 • Conecta cu o rețea de profesioniști din domeniul turismului : Vei avea ocazia să te întâlnești cu agenți de turism, reprezentanți ai autorităților locale, ONG-uri, artiști, meșteșugari, studenți și tineri pasionați de cultură și turism.
 • Dezvoltați-vă abilitățile și competențele : Vei participa la sesiuni interactive de brainstorming, workshopuri și discuții de grup, dobândind cunoștințe și strategii concrete pentru a valorifica potențialul turistic al Gorjului.
 • Contribui la elaborarea strategiilor de dezvoltare a turismului cultural : Vocea ta va conta! Îți vei putea exprima opiniile și ideile cu privire la viitorul turismului cultural din Gorj și vei putea contribui la crearea unui plan strategic de dezvoltare durabilă.

 

Publicul Țintă  Atelierul se adresează unui public larg, incluzând:

 • Profesioniști din domeniul turismului : Agenți de turism, ghizi turistici, operatori de turism, proprietari de pensiuni și hoteluri, manageri de restaurante etc.
 • Autorități locale și regionale : Primării, consilii județene, agenții de dezvoltare regională etc.
 • Organizații non-profit : Asociații culturale, ONG-uri implicate în promovarea turismului cultural etc.
 • Antreprenori locali: Meșteșugari, artiști, producători locali de produse tradiționale etc.
 • Studenți și tineri: Pasionați de cultură, istorie, turism, antreprenoriat etc.

 

Participare și Înscriere Participarea la atelier este gratuită, dar este necesară înscrierea prealabilă prin completarea formularului online disponibil pe site-ul www.turism.dornatismana.ro sau direct la acest formular.

 

"Suntem mândri să dezvoltăm proiectul I.M.P.A.C.T și să contribuim la promovarea și dezvoltarea turismului cultural în județul Gorj," a declarat Tomoniu Antonio, președinte Asociația Dorna Tismana.

Asociația Dorna Tismana invită toți cei interesați să participe la Atelierul "Redescoperă Gorjul: Antreprenoriat și Turism Cultural" și să contribuie la revitalizarea turismului cultural din județul Gorj!

 

Cu stimă,

Echipa Asociației Dorna Tismana

www.turism.dornatismana.ro

 

#WebTurism, #CulturaGorj, #ProiectIMPACT #JudețulGorj #TurismCultural #Gorj  #DezvoltareaTurismuluiCultural, #GorjCultural #ROMANIA #IMPACT #AsociațiaDornaTismana #ExploreazăGorjul  #Turism #Tradiții #Gorj #Oltenia #România #ADT