Ascensiunea lui Oprah Winfrey ca o figură în imperiul media

Winfrey și-a început cariera de televiziune la vârsta de 19 ani, când a renunțat la facultate și a început să lucreze la un post de televiziune CBS din Nashville. A crescut sărac și a avea o copilărie dificilă nu a descurajat-o pe Oprah să înființeze un imperiu de afaceri de succes. Forbes estimează că valoarea netă a lui Oprah Winfrey este de aproximativ 2,5 miliarde de dolari, ceea ce o face una dintre cele mai bogate femei din Statele Unite ale Americii. Oprah este regizor/producător, gazdă de televiziune, antreprenor și autor, printre altele. Are un succes deosebit în ceea ce face și a învățat câteva lecții valoroase pe parcurs pe care este dispusă să le împărtășească cu ceilalți.

Iată câteva dintre lecțiile pe care le-a împărtășit

  1. Reglați-vă atitudinea – Potrivit lui Oprah, „cea mai mare descoperire făcută vreodată este că o persoană își poate schimba viitorul doar ajustându-și atitudinea.” Ea crede că cei mai mulți oameni de succes ajung la un punct în cariere sau planuri financiare în care ajung la o limită auto-impusă. Nu atribui comportamentele tale actuale succeselor trecute; ceea ce te-a dus acolo s-ar putea să nu te ducă acolo din nou. Este prudent să continui să evoluezi așa cum o face viața. Orice altceva va urma după ce îți vei ajusta perspectiva asupra vieții; viața nu este statică, așa că nu îți poți permite să fii.
  2.  Cheltuiește-ți banii cu înțelepciune – Oprah scrie în cartea ei „ce știu sigur”, „Sper că felul în care îți cheltuiești banii este în concordanță cu adevărul despre cine ești și la ce îți pasă.” Cheltuielile pentru a-i impresiona pe alții nu ar trebui să vină în detrimentul a ceea ce contează cel mai mult pentru tine sau a ceea ce ai nevoie. În plus, ea afirmă că menținerea unui echilibru sănătos între dorințe și nevoi este esențială pentru economisirea eficientă, bugetarea și planificarea pensionării. Dacă vă deplângeți adesea incapacitatea de a economisi sau de a vă satisface nevoile de bază, cel mai probabil trăiți peste posibilitățile tale. Găsiți alternative mai puțin costisitoare la achiziția dvs. la preț ridicat și reduceți-vă cheltuielile. Acest lucru nu înseamnă că nu puteți face stropii ocazional, dar trebuie să vă rețineți.
  3. Protejează-ți ceea ce îți pasă – Cei mai mulți dintre noi ne pasă de cei dragi, fie că sunt copiii noștri, prietenii, soții sau cineva care a avut o influență semnificativă în viața noastră. Trebuie să-i protejăm de dificultăți financiare, mai ales dacă sunteți susținătorul familiei. Dacă ești susținătorul de familie, trebuie să ai un plan de rezervă în vigoare în cazul în care ți se întâmplă ceva. Nu ne place să ne gândim la moarte, dar este prudent să avem o poliță de asigurare de viață și fonduri de economii de urgență. Un plan financiar de rezervă este o componentă necesară a oricărei strategii financiare de succes.
  4. Confruntați obiectivele cu răbdare - Oprah Winfrey susține că nu a reușit imediat, dar nu a lăsat asta să o descurajeze. Ea a practicat diverse domenii înainte de a deveni un nume cunoscut. De asemenea, susține că nu contează cât de sus te ridici, ești obligat să faci o greșeală. Singura modalitate de a evita poticnirea este să nu mai ridicați ștacheta, iar ea spune că cheia succesului este să o ridicați imediat după o cădere.

Concluzie

Oprah este una dintre cele mai bogate femei auto-facute din lume și prima femeie de culoare miliardară din lume. Ea a parcurs un drum lung, iar călătoria ei nu a fost lipsită de eșecuri, dar acum este un model cu adevărat inspirațional.