Arsuri solare: remedii si produse recomandate

Arsuri solare: remedii si produse recomandate Arsuri solare: remedii si produse recomandate

Trebuie sa precizez de la inceput ca cel mai bun remediu contra arsurilor solare este preventia. Si da, e o fraza spusa din carti, de care nimeni nu tine cont, de aceea ajungem sa vorbim despre tratament contra arsurilor solare. andreeavass.ro va prezinta cateva remedii pentru arsurile solare!

Zilele trecute am apucat sa ajung la piscina pentru prima data anul acesta, asa ca m-am gandit sa iau tot soarele cu mine. Am folosit o crema cu protectie 30%, insa am aplicat-o asa intr-o doara pe umeri, acolo unde ma prinde cel mai tare soarele. Eu, de obicei, nu rezist la plaja mai mult de 30 de minute, asa ca am mizat pe faptul ca stand in apa mai mult, o sa iau contact mai putin cu soarele. EXTREM DE GRESIT! Soarele m-a prins oricum si m-a ars! La propriu! Evident, mi-am dat seama de toata treaba asta de-abia dupa ce am ajuns acasa si am inceput sa simt cum ma doare carnea pe mine. Cand m-am pus in fata oglinzii si am vazut cat sunt de arsa m-am panicat. Era cam tarziu, vreo 20:00, asa ca am crezut ca o sa supravietuiesc noptii si ca n-o sa am nevoie de produse “de dupa plaja”. Din nou, gresit. Am facut un dus rece, am udat un prosop si l-am purtat pe urmeri toata noaptea, am stat numai cu telecomanda de la aerul conditionat in mana si spre dimineata nu stiam ce sa fac sa treaca timpul mai repede sa se deschida farmacia si sa pot sa-mi iau ceva.

Ei bine, la 8:30 pazeam usa farmaciei, si cred ca se citea pe fata mea disperarea. Am intrat intr-un sfarsit in posesia unui gel reparator dupa plaja de la Gerovital, pe care l-am aplicat in disperare odata la 2-3 ore. Efectiv, n-a facut nimic pentru mine. Nimic! In continuare eram rosie ca racul, in continuare ma ustura carnea pe mine, in continuare imi venea sa ucid pe cineva. Deci, nu-l recomand. In acelasi registru intra si lotiunea de calmare de la Gerovital. Asa ca acum o sa va povestesc ce a functionat intr-adevar in cazul meu:

1. Aspirina. A diminuat durerea si a redus roseata. Trebuie administrata la mai putin de 24 de ore de la producerea arsurii solare.

2. Gheata sau apa rece pe zonele respective. Opreste procesul de dezhidratare, plus ca m-am “racorit”.

3. Iaurt. Da, asta este ingredientul minune. Trebuie sa fie cat mai gras si sa fie lasat sa actioneze 15 minute. Repetata figura de 2-3 ore pe zi. Neaparat dupa un astfel de “tratament” este recomandat cate un dus cu apa rece.

Din cate am citit, merg si compresele cu lapte integral, insa eu nu le-am incercat. Asadar, la fiecare 2 ore, aplicati cate 20 de minute o compresa cu lapte integral.

Daca pe langa arsuri aveti si frisoane, iritatii locale si alte simptome la fel de ingrijoratoare adresati-va medicului, caci s-ar putea sa aveti insolatie.