Ar trebui să urmați fiecare sfat financiar de la prietenii și rudele dvs.?

Dacă există un lucru pe lume care nu costă nimic, poate este să dai sfaturi. Gândiți-vă: indiferent dacă sunteți acasă, petrecându-vă cu colegii sau doar vă plimbați în aer liber, veți fi supus la o mulțime de sfaturi. Și când vine vorba de bani, se pare că toată lumea de acolo este un expert financiar.

 

Stai puțin cu un prieten și vei fi bombardat cu sfaturi despre bani. De asemenea, acest lucru se aplică și membrilor familiei și rudelor dvs. Cu toate acestea, dacă îi ascultați cu atenție și cercetați mai departe cu întrebări bine informate, veți observa că ei înșiși știu puțin mai mult decât voi!

Pe de altă parte, chiar dacă unele sfaturi nu sunt extrem de sănătoase sau cărora merită să le acordați atenție, dacă le analizați holistic, ar putea exista pepite utile de cunoștințe îngropate adânc acolo undeva. De aceea, este o idee utilă să analizați cu atenție aceste sfaturi și sfaturi și să filtrați orice detalii inutile. Luați-le cu un praf de sare, notați sfaturile în care puteți avea încredere și ce vă va funcționa pe termen lung.

În mod similar, puteți verifica și sfaturile de bani – cele pe care le auziți de la rudele și prietenii dumneavoastră – analizând dacă consilierii înșiși își urmează propriile sfaturi sau dacă au suficientă experiență relevantă pentru a-și susține pretențiile.

Acestea fiind spuse, există anumiți pași pe care îi puteți lua pentru a verifica fiecare sfat financiar care vă atrage. Rețineți că orice sfat aparent competent s-ar putea să nu fie fezabil pentru dvs.

Dacă pare prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că este

Una dintre cele mai ușoare modalități de a analiza sfaturile financiare este să vedeți dacă sună prea bine pentru a fi adevărat. Dacă se întâmplă, probabil că este. Acesta este de obicei cazul persoanelor fără experiență care sunt dornice să-și spună opiniile personale sub pretextul unor sfaturi solide.

Când vi se prezintă o propunere, acordați o atenție deosebită și vedeți dacă sfatul sună prea frumos pentru a fi adevărat sau nerealist. Pe baza judecății tale, decideți dacă va funcționa pentru dvs. și dacă este într-adevăr fezabil. Indiferent cât de bun este un bacșiș de bani, dacă nu este fezabil pentru tine, atunci nu este de nimic. Așadar, stabilește-ți preferințele și rămâi-le - nu te lăsa ușor influențat de fiecare sfat financiar care îți iese în cale.