Aplicatii smartphone pentru a invata limbi straine gratis

Doriti sa invatati o limba straina fara a cheltui mult si nu aveti idee de unde sa incepeti? In mod normal, atunci cand o persoana intentioneaza sa studieze o limba, prima optiune care ii vine in minte este cea a unei academii sau a unei scoli de limbi oficiale. Desi este adevarat ca acestea sunt optiunile cele mai solicitate, acestea implica de obicei o cheltuiala economica suplimentara pe care multi nu si-o pot permite, in plus fata de odiseea care implica gasirea unui program la care pot participa.

Cu toate acestea, invatarea limbilor nu este la fel de dificila, deoarece prin implementarea internetului si smartphone-urilor in viata noastra, invatarea limbilor straine nu ar mai trebui sa para o sarcina plictisitoare in care pierdem o cantitate enorma de timp pentru a putea atinge un nivel acceptabil. Va prezentam o mica lista cu cele mai accesibile optiuni daca doriti sa invatati o limba straina!

Aplicatii smartphone pentru a invata limbi straine gratis

Clase private pe telefonul mobil

Duolingo: cea mai completa aplicatie de astazi, deoarece ofera cursuri in limbi pe care multe alte aplicatii nu le au in catalog. Ea are o operatie foarte simpla: va ofera un scop zilnic, cu o serie de lectii de practica a citirii, scrisului si ascultarii, impreuna cu un examen de evaluare finala pentru a putea accesa urmatorul nivel. Ca o academie, dar acasa.

Aplicatii smartphone

Busuu: Ceva similar cu cel precedent, dar cu plusul ca puteti descarca lectiile si nu consumati toti mega lunii. Organizata in cursuri si cu lectii scurte, aceasta aplicatie permite altor utilizatori autohtoni sa va corecteze exercitiile. De asemenea, este disponibila versiunea premium care ofera cursuri de calatorie, teste si certificate oficiale.

Babbel: Cu un catalog de limbi foarte asemanator cu primul, ofera exercitii interactive care recunosc punctele slabe si puternice ale elevului. Ce e mai interesant? Aceasta ne permite, de asemenea, sa practicam vorbirea prin sistemul sau de recunoastere a vocii.

Memris: Una dintre cei mai ravnite aplicatii Android, deoarece isi bazeaza forma de studiu pe memorii (carti mnemonice) care utilizeaza cunostintele anterioare ale elevului pentru a invata un vocabular nou. In plus, cu aceasta aplicatie puteti adauga si propriile memorii pentru a ajuta alti elevi.

Forvo: daca ceea ce vreti este sa imbunatatiti pronuntia, aceasta este aplicatii potrivita. Forvo are o baza de date in care oricare dintre utilizatori isi pot inregistra vocea pentru a arata cum sa pronunte un cuvant sau o expresie intr-o limba, astfel incat va permite sa gasiti pronuntia perfecta pentru regiune.

HelloTalk: unii l-au definit ca un WhatsApp pentru a invata limbi straine. Ideea acestei aplicatii este destul de practica si se bazeaza pe invatarea prin conversatii. Permite discutii cu toti utilizatorii din intreaga lume pentru a imbunatati limba pe care o doriti si le puteti selecta prin proximitate, limba, oras, etc … si cel mai bun lucru este ca aplicatia are propriul sistem de corectitudine gramaticala, atat in voce cat si in scris, si va poate spune daca ati facut o greseala.