Aparat de aer conditionat split: avantaje si dezavantaje

Aparat de aer conditionat split: avantaje si dezavantaje Aparat de aer conditionat split: avantaje si dezavantaje

Pentru a intelege de ce este esential sa stiti cat de multi BTU sunt necesari pentru fiecare mediu, este important sa intelegeti ce este un aparat de aer conditionat. Cele mai multe dispozitive de azi permit mai multe moduri de a regla temperatura intr-un spatiu inchis incalzit sau racit si pot administra, de asemenea, umiditate, curatare – filtrare aer.

Ce este un air conditioner split?

Aparatul split, care in limba engleza inseamna “separat”, este format din doua unitati separate: unul este plasat in interior si este dispozitivul prin care se obtine sursa de racire sau de caldura in timpul iernii (si care este compus dintr-un evaporator, un ventilator, un filtru de aer si un sistem de control la distanta); si celalalt, care este exteriorul, care are un compresor si un condensator. Ambele parti comunica prin tuburi.

Avantajele si dezavantajele aparatului conditionat split

  • Avantaje: In cadrul aparatelor de climatizare fixe, ele sunt cele mai economice si, prin urmare, sunt cele mai utilizate pe scara larga in intreaga lume. In plus fata de aspectul estetic, fiind separat de compresorul unitatii interioare – de multe ori se produce foarte putin zgomot in interior.
  • Marea majoritate aparatelor au functia “invertor”, ceea ce inseamna ca acestea sunt pompe de caldura si pot fi utilizate pentru incalzirea mediului in timpul iernii.
  • Se pot adapta la orice conditie climatica.
  • Contra: Instalarea este, de obicei, complicata, pentru ca trebuie sa gauriti peretii de unde iese conducta.
  • Este necesara suspendarea in exterior a cutiei de compresoare – cea mai mare dintre cele doua parti ale echipamentului. Acest lucru implica un pericol pentru operator si, prin urmare, ca operatiunea este costisitoare. De aceea, este bine sa fiti atenti cand sunt oferte cu instalare gratuita.
  • Atunci cand este fixat, este necesar sa se analizeze in prealabil locul in care va fi plasat, deoarece mai tarziu pentru a-l muta, presupune o mare complicatie